Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Τέλος τα 400 και 500 ευρώ! Από 1η Οκτωβρίου όλοι 680 ευρώ! Τι αλλάζει σε απολύσεις και σε αποζημιώσεις


Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 680 ευρώ από την 1η Οκτωβρίου φέτος και στα 751 ευρώ το δεύτερο εξάμηνο του 2016… (πιθανότατα την 1η Ιουλίου) δρομολογεί η κυβέρνηση.

Η Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε πρόστιμα και απουσιολόγιο - ΒΙΝΤΕΟ


Περικοπή της αποζημίωσης κατά το 1/5 θα εφαρμοστεί αν υπάρχουν αδικαιολόγητες απουσίες βουλευτών σε πάνω από πέντε συνεδριάσεις της Ολομέλειας και των Επιτροπών, όπως ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Κοντά στη... νεκρανάσταση των μαμούθ


Θα ξαναπερπατήσουν κάποια στιγμή τα μαμούθ στη Γη, μετά από την εξαφάνιση του... τελευταίου πριν από περίπου 3.300 χρόνια; Ένα ακόμη βήμα γι’ αυτό που κάποτε θεωρείτο επιστημονική φαντασία, έκαναν

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Ζώδια και σεξουαλικές προτιμήσεις



Είτε είστε πολλά χρόνια μαζί με τον σύντροφό σας, είτε είστε νέο ζευγάρι, ένα καινούργιο πικάντικο ερωτικό κόλπο είναι πάντα ωφέλιμο! Πόσο μάλλον όταν προσφέρει στο έτερον ήμισυ ακριβώς τη σεξουαλική ικανοποίηση που έχει ανάγκη. Πώς θα μάθετε ποια είναι αυτή;

Η συνάντηση με την Μέρκελ και το «plan P(utin)»



Από το απόγευμα της Κυριακής «έκλεισε» ο φάκελος με τις μεταρρυθμίσεις που θα προτείνει η Ελλάδα προς τους εταίρους. Ο φάκελος είναι στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα και το μόνο που γίνεται είναι η

10 «περίεργα» επαγγέλματα με πολλά λεφτά



Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον άρθρο, για τις πιο ασυνήθιστες δουλειές που επιφέρουν αρκετά χρήματα σε όσους τις κάνουν, δημοσίευσε το περιοδικό Forbes.

Τσίπρας: Θα πληρώσω μισθούς και συντάξεις και όχι χρέη



Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα στη Γερμανία ότι η Ελλάδα θα προτιμήσει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις και όχι το ΔΝΤ.

Σοκαριστικό! Παιδόφιλος κακοποίησε σεξουαλικά 13χρονη και αθωώθηκε επειδή είχε ανεπτυγμένο σώμα!

Το περιστατικό συνέβη στη Σουηδία.
Μια 13χρονη γνώρισε έναν 27χρονο σε πάρκο της Στοκχόλμης, καθώς είχε φύγει από το σπίτι των θετών γονιών της. Καθώς το κορίτσι δεν είχε λεφτά, κινητό, ή κάποιο άλλο μέρος για να μείνει, ο 27χρονος βρήκε την ευκαιρία και την προσκάλεσε στο σπίτι του «για ένα ποτό», σύμφωνα με τα σουηδικά μέσα. Εκεί την κακοποίησε σεξουαλικά.
Όταν οι αρχές τον συνέλαβαν, ο άνδρας αρνήθηκε ότι το κορίτσι είχε πάει στο σπίτι του. Ωστόσο, αργότερα αναγκάστηκε να παραδεχτεί τη σεξουαλική επαφή, όταν βρέθηκαν ίχνη σπέρματος στο εσώρουχο της έφηβης.
Η Δικαιοσύνη του απήγγειλε κατηγορίες για ασέλγεια σε ανήλικο που ισχύει για τις ηλικίες κάτω των 15 ετών στη Σουηδία. Ωστόσο, ο νόμος προϋποθέτει, ο κατηγορούμενος να ξέρει, ή να έχει σοβαρές υποψίες πως το θύμα, είναι κάτω από αυτό το όριο.
Τελικά, η Δικαιοσύνη έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς του 27χρονου, ότι δεν γνώριζε την πραγματική ηλικία της έφηβης, και τον αθώωσε. Μάλιστα ο άνδρας υποστήριξε μάλιστα ότι έμοιαζε πολύ μεγαλύτερη από την πραγματική της ηλικία.
Ο συνήγορος της κοπέλας, δήλωσε στη σουηδική τηλεόραση ότι σκοπεύει να φτάσει την υπόθεση στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας και να δημιουργήσει δεδικασμένο για παρόμοιες υποθέσεις. «Οι δικαστές διαβάζουν εφημερίδες, συνεπώς κάποιος ίσως αντιληφθεί πως υπάρχουν παρατυπίες εδώ» είπε.

Επιδημία ύπνου - μυστήριο σε χωριό του Καζακστάν


Εδώ και περίπου δύο χρόνια μια «επιδημία ύπνου» θερίζει τους κατοίκους ενός χωριού του Καζακστάν, βυθίζοντας αρκετούς από αυτούς ακόμη και για εβδομάδες σε ένα απροσδιόριστο κώμα.

Η παράξενη «ασθένεια» έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των διεθνών μέσων ενημέρωσης αλλά και της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας.

Η καθημερινότητα των κατοίκων του Καλάτσι, που απέχει περίπου 350 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του Καζακστάν, Αστανα, εδώ και περίπου δύο χρόνια έχει διαταραχθεί πλήρως, καθώς οι «νοσούντες» πέφτουν εντελώς ξαφνικά σε βαθύ ύπνο, ενώ αυτή η κατάστασή τους προκαλεί και άλλα συμπτώματα εξουθένωσης, όπως ζαλάδες, ναυτία, έντονους πονοκεφάλους και απώλεια μνήμης.

Από την άνοιξη του 2013, που ο πρώτος κάτοικος έπεσε σε αυτόν τον παράξενο λήθαργο, έχουν σημειωθεί άλλα 151 περιστατικά, πολλά από τα οποία ανά διαστήματα ξαναβυθίζονται σε αυτόν. Οι τελευταίες δύο τέτοιες περιπτώσεις καταγράφηκαν την 1η Μαρτίου.

Εξετάσεις
Οπως είναι αναμενόμενο, οι «ασθενείς» έχουν μεταφερθεί πλειστάκις στα νοσοκομεία για εξετάσεις, χωρίς όμως οι ειδικοί να μπορούν να εντοπίσουν κάτι που θα τους βοηθούσε να εξηγήσουν το φαινόμενο.

Επιστήμονες, με εντολή της κυβέρνησης, έχουν σπεύσει στην περιοχή και έχουν κάνει μετρήσεις για τα επίπεδα ραδιενέργειας, μονοξειδίου του άνθρακα, για ραδόνιο και για βαρέα μέταλλα στο νερό, που θα μπορούσαν ίσως να είχαν κάποια επίδραση επάνω στους κατοίκους της πόλης. Κανένα στοιχείο δεν έχει προκύψει.

Οι περίπου 20.000 μετρήσεις και τεστ δεν έγιναν τυχαία, καθώς στην περιοχή τα χρόνια της Σοβιετικής Ενωσης λειτουργούσε ορυχείο εξόρυξης ουρανίου, το οποίο όμως εδώ και χρόνια έχει εγκαταλειφθεί. Το παρατημένο ορυχείο Κρασνογκόρσκι βρίσκεται όντως κοντά στο χωριό, όμως το εντυπωσιακό είναι πως μεταξύ των οικογενειών των πρώην εργαζομένων σε αυτό δεν υπάρχει ούτε ένα κρούσμα από την «ασθένεια» και επίσης δεν υπάρχουν μαρτυρίες από τη σοβιετική εποχή, που να επιβεβαιώνουν ότι οι κάτοικοι υπέφεραν από την «ασθένεια του ύπνου».

Την υπόθεση έχει αναλάβει προσωπικά να διερευνήσει ο πρόεδρος της χώρας Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ, ενώ ο πρωθυπουργός Καρίμ Μασίμοφ έχει δημιουργήσει ειδική επιτροπή για τον συντονισμό των ερευνών.

Από την πλευρά της η δήμαρχος του Καλάτσι, Ασέλ Σαντβοκάσοβα, η οποία μάλιστα έχει νοσήσει, σε πρόσφατες δηλώσεις της ανέφερε: «Σχετικά με την ''ασθένεια του ύπνου'' δεν έχουμε ακόμη στα χέρια μας κάποια συγκεκριμένα αποτελέσματα. Μόλις αυτά υπάρξουν, οι κάτοικοι θα ενημερωθούν σχετικά».

Οι Αρχές μεταξύ άλλων εξετάζουν το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν την υποχρεωτική μετεγκατάσταση των κατοίκων. Οπως δήλωσε η δήμαρχος: «Πρέπει να ληφθούν κάποια μέτρα. Αυτή είναι μια καλή ευκαιρία για τους κατοίκους του χωριού μας να βρουν ένα νέο σπίτι και μια νέα δουλειά».

Το σχέδιο αυτό φαίνεται ότι έχει προχωρήσει, καθώς περίπου 100 κάτοικοι του χωριού έχουν μεταφερθεί σε άλλες περιοχές του νομού της Ακμολα (όπου βρίσκεται το Καλάτσι), όμως στο χωριό παραμένουν άλλοι 425 κάτοικοι, πολλοί από τους οποίους αρνούνται να αφήσουν τα σπίτια τους.


ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Οκτώ ''χρυσοί'' κανόνες για τις δημόσιες σχέσεις


Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δημόσιες σχέσεις προς όφελος της επιχείρησής σας;

Σε ποια αγορά απευθύνεστε;

Όσο πιο συγκεκριμένοι μπορείτε να είστε σε σχέση με την ομάδα που φιλοδοξείτε να χρησιμοποιήσει το προϊόν ή την υπηρεσία σας, τόσο πιο εύκολο θα είναι για εσάς να εντοπίσετε τα Μέσα με τα οποία θα πρέπει να συνεργαστείτε. Καλό θα ήταν να συμπτύξετε όσο το δυνατόν περισσότερο το κοινό στο οποίο απευθύνεστε, αφού πρώτα συνειδητοποιήσετε ότι κανένα προϊόν ή υπηρεσία δεν μπορεί να έχει το 100% του μεριδίου της αγοράς – ούτε το χρειάζεται για να είναι επιτυχυμένο/η.

Κάντε το προϊόν/ υπηρεσία σας μοναδικό

Είναι πολύ σημαντικό να μπορέσετε να αποδείξετε ότι το προϊόν ή υπηρεσία σας είναι «X φορές» καλύτερο, πιο γρήγορο, πιο καθαρό ή πιο αποδοτικό σε σχέση με το αντίστοιχο των ανταγωνιστών σας ή συγκριτικά με τα στάνταρ πρότυπα. Αυτά τα συγκεκριμένα - και αποδεδειγμένα - πλεονεκτήματα του θα σας εξασφαλίσουν αδιάσειστα στοιχεία για την προώθησή του από τα Μέσα.

Προσδιορίστε τα οφέλη του στην αγορά

Τα χαρακτηριστικά δεν είναι πάντα τόσο σημαντικά όσο αυτό που μπορεί πραγματικά να προσφέρει το προϊόν σας στους πιθανούς πελάτες. Θυμηθείτε ότι σε αυτό το στάδιο προσπαθείτε να πουλήσετε το προϊόν ή την υπηρεσία σας στα Μέσα έτσι ώστε να έχει την κατάλληλη προβολή. Επομένως θα πρέπει να δώσετε στα Μέσα να καταλάβουν τα οφέλη αυτά και να τους παρέχετε τους κατάλληλους αριθμούς που αποδεικνύουν ότι το προϊόν σας εξοικονομεί, για παράδειγμα, στους καταναλωτές χρόνο και χρήμα ή μπορεί να φέρει χρήμα.

Χρησιμοποιήστε – αξιόπιστες- μαρτυρίες

Οι μαρτυρίες είναι ένας από τους πιο ισχυρούς τρόπους για να ενισχύσετε την αξιοπιστία οποιουδήποτε προϊόντος ή υπηρεσίας. Προσοχή όμως στην επιλογή τους. Μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να αρκεί ένα «ο Χ.Κ από τα Κάτω Πατήσια έμεινε εξαιρετικά ευχαριστημένος από το Χ προϊόν μας», αλλά σε κάποιες άλλες ενδεχομένως να χρειαστούν «μεγαλύτερα» ονόματα ή πιο «δουλεμένες» μαρτυρίες.

Βρείτε τα κατάλληλα Μέσα

Βρείτε από ποια Μέσα ενημερώνεται συνήθως το αγοραστικό σας κοινό (εφημερίδες, site, ραδιοφωνικούς σταθμούς, περιοδικά κτλ.). Αυτό δεν είναι πάντα προφανές, επομένως ίσως να χρειαστεί να κάνετε μια μικρή έρευνα για να βρείτε ποια media επιλέγει η πλειοψηφία του κοινού σας. Αυτό μπορείτε να το διαπιστώσετε ρίχνοντας μια ματιά σε ποιους απευθύνεται και ποια μέσα χρησιμοποιεί ο ανταγωνισμός σας.

Ετοιμάστε το δελτίο τύπου

Ξεκινήστε με έναν «δυνατό» τίτλο και φροντίστε το κείμενό σας να ακολουθεί τους βασικούς κανόνες κειμενογραφίας, χωρίς όμως να περιορίζεται σε αυτούς. Μπορείτε κάλλιστα να προσθέσετε κάτι πρωτότυπο και να βάλετε τη φαντασία σας να δουλέψει έτσι ώστε το κείμενο να είναι ελκυστικό. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είναι έτσι δομημένο και γραμμένο, ώστε ο εκάστοτε δημοσιογράφος να μπορεί να το αντιγράψει ως είναι, χωρίς να σπαταλήσει χρόνο για προσαρμογές. Η πρώτη παράγραφος δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 25 λέξεις και θα πρέπει να εξηγεί τον τίτλο, καθώς επίσης και να λειτουργεί ως περίληψη για το κυρίως κείμενο. Οι δημοσιογράφοι ξοδεύουν κατά μέσο όρο περίπου επτά δευτερόλεπτα για να «περάσουν» ένα κείμενο «στα γρήγορα» και το δικό σας κείμενο δεν είναι το μοναδικό. Επομένως αυτές οι πρώτες λέξεις είναι άκρως σημαντικές.

«Πουλήστε» τη δημοσίευσή σας

Κάντε ένα τηλεφώνημα στον δημοσιογράφο και ενημερώστε τον πως έχετε ένα θέμα που ενδεχομένως να ενδιαφέρει εκείνον ή/και το κοινό του. Δώστε του τον κεντρικό τίτλο και την πρώτη παράγραφο, ώστε να αποφασίσει αν ενδιαφέρεται. Ένα «ναι» ή ένα «ίσως» σημαίνει ότι θα πρέπει να στείλετε και άλλες πληροφορίες μέσω mail. Κάντε το το συντομότερο δυνατό και ρωτήστε αν μπορείτε να ξανακαλέσετε την επόμενη μέρα ή κάποια άλλη, συγκεκριμένη στιγμή για να ενημερωθείτε για τη δημοσίευση.

Κρατήστε επαφές

Χωρίς να καταντήσετε εκνευριστικοί με απανωτά τηλεφωνήματα, απλά καταστήστε σαφές ότι οποτεδήποτε θελήσει η «επαφή» σας με τα Μέσα περισσότερες πληροφορίες θα του τις προσφέρετε απλόχερα. Κάτι τέτοιο είναι επίσης ένας καλός τρόπος για να σιγουρευτείτε ότι το δελτίο τύπου σας δεν θα περαστεί «στα γρήγορα». Τα παραπάνω βήματα σίγουρα δεν εγγυώνται την επιτυχία, όμως αν τα ακολουθήσετε αυξάνετε αμέσως τις πιθανότητες να πετύχετε, ενώ παράλληλα αποκτάτε γερούς δεσμούς με τα media οι οποίοι θα σας χρειαστούν στο μέλλον. Παράλληλα, θα δώσετε στο προϊόν ή την υπηρεσία σας δυνατά πλεονεκτήματα σε σχέση με τον ανταγωνισμό.
Νικόλας Γεωργιακώδης
 Πηγή : iatronet.gr

Νέα επαναστατική μέθοδος: Αλλαγή χρώματος ματιών με λέιζερ



Έχεις ζηλέψει το υπέροχο γκρίζο χρώμα στα μάτια του Daniel Graig η τα αισθησιακά γαλαζοπράσινα μάτια της Angelina Jolie. Οι χρωματιστοί φακοί σε έχουν κουράσει και εύχεσαι να μπορούσες να έχεις καταγάλανα μάτια.

Μία εταιρεία στην Καλιφόρνια ισχυρίζεται ότι μπορεί να λύσει το πρόβλημά σου και να χαρίσει στα μάτια σου το χρώμα που επιθυμείς έναντι 4.720 ευρώ. Μέχρι στιγμής όμως η τεχνική αυτή βρίσκεται ακόμα σε στάδιο κλινικών δοκιμών.«Κάτω από κάθε καστανό μάτι βρίσκεται ένα μπλε μάτι», δήλωσε ο δόκτωρ Gregg Homer, πρόεδρος και επιστημονικός σύμβουλος της Strōma Medical. «Η μόνη διαφορά μεταξύ τους είναι ότι ένα καστανό μάτι έχει ένα λεπτό στρώμα χρωστικής ουσίας που καλύπτει την μπλε ίριδα».Η διαδικασία αλλαγής στο χρώμα των ματιών γίνεται μέσω ενός υπολογιστή που καθοδηγεί ένα μικρής ενέργειας λέιζερ, το οποίο διαταράσσει το καφέ της ίριδας.Αυτό αναγκάζει τον οργανισμό να «κινήσει μια φυσική και σταδιακή διαδικασία αφαίρεσης του ιστού. Μόλις ο ιστός αφαιρεθεί, το φυσικό μπλε μάτι του ασθενούς αποκαλύπτεται», εξηγεί στην ιστοσελίδα της η Strōma Medical.Με την αφαίρεση της χρωστικής, το φως μπορεί να εισέλθει σε μικρές ίνες στο μάτι. Όταν το φως διασκορπιστεί, αντανακλά πίσω μόνο τις μικρότερες σε μήκη κύματος, οι οποίες το κάνουν να φαίνεται μπλε.Σύμφωνα με την εταιρεία, η όλη διαδικασία διαρκεί γύρω στα 30 δευτερόλεπτα, ενώ τα μάτια αποκτούν το επιθυμητό γαλάζιο χρώμα μέσα σε δύο εβδομάδες.Μέχρι στιγμής στις κλινικές δοκιμές πήραν μέρος 17 ασθενείς στο Μεξικό και 20 στην Κόστα Ρίκα, ενώ η εταιρεία ελπίζει να εφαρμόσει την τεχνική της σε ένα σύνολο 100 ατόμων μέσα στα επόμενα χρόνια. Πολλοί, βέβαια, είναι εκείνοι που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την εν λόγω οφθαλμολογική παρέμβαση. Σύμφωνα με τον Saj Khan, οφθαλμίατρο στο Οφθαλμολογικό Νοσοκομείο του Λονδίνου, η διαδικασία θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση της πίεσης του ματιού και γλαύκωμα.«Το συγκεκριμένο ζήτημα μας απασχόλησε ιδιαίτερα στην αρχή για αυτό ήταν το πρώτο που εξετάσαμε και λάβαμε υπόψιν μας στις αρχικές προ – κλινικές και κλινικές μελέτες», αναφέρει η εταιρεία στη σελίδα της όπου υποστηρίζει μάλιστα ότι κανένα περιστατικό δεν εμφάνισε μελαγχρωστικό γλαύκωμα.Άλλος οφθαλμίατρος πάντως, ο δρ Mark Korolkiewicz, υποστηρίζει ότι υπάρχουν θεμελιώδεις διαφορές μεταξύ μίας διορθωτικής χειρουργικής επέμβασης με λέιζερ στα μάτια και της τεχνικής που προωθεί η Strōma Medical.«Ο γενικός κανόνας λέει ότι μόλις το λέιζερ μπει στο μάτι μπορεί να προκαλέσει ζημιά», υποστηρίζει ο Mark Korolkiewicz που είναι διευθυντής στο Ultralase, ένα εξειδικευμένο οφθαλμολογικό κέντρο. «Χρησιμοποιούμε το λέιζερ μόνο πάνω στον κερατοειδή στην επιφάνεια του ματιού. Αυτή η νέα επέμβαση περιλαμβάνει χρήση λέιζερ εντός του ματιού», καταλήγει.


Πηγή : zougla.gr

Η τεράστια σημασία του λιμανιού του Πειραιά που πρέπει να εκμεταλλευθούμε




Η Ευρώπη για είκοσι και πλέον χρόνια καταναλώνει κινέζικα προϊόντα με την Ελλάδα να βλέπει τα προϊόντα αυτά να περνάνε κάτω από τα "πόδια" της ανίκανη να αντιληφτεί ότι διαθέτει το λιμάνι του Πειραιά που μπορεί να γίνει η κύρια πύλη εισόδου του μεγαλύτερου εμπορευματικού όγκου στην ιστορία της ανθρώπινης οικονομίας.
Συνδεόμενο το λιμάνι σιδηροδρομικώς με την "αλάνα" του Θριασίου Πεδίου και με το κέντρο της Ευρώπης μετατρέπεται στο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό διαμετακομιστικό κέντρο που συνδέει τους γίγαντες της παραγωγής με τις γιγάντιες αγορές τους. Υπήρχαν οι προδιαγραφές για να γίνει το λιμάνι του Πειραιά ένα Ρότερνταμ της Νέας Εποχής και δεν το κάναμε .Τι συμβαίνει λοιπόν; Είμαστε ως λαός τόσο κοντόφθαλμοι ; Ακόμη δεν βλέπουμε ότι μπορούμε να επενδύσουμε στην ανάπτυξη του λιμανιού που βρίσκεται πάνω σε ένα νέο "θαλάσσιο δρόμο του μεταξιού" προς την Ευρώπη μέσω και των σιδηροδρόμων που κατευθύνονται από την Ελλάδα στην κεντρική Ευρώπη, μέσω της Σερβίας και της Ουγγαρίας.
Ως χώρα έχουμε το χωροθεσιακό πλεονέκτημα σε σχέση με τα υπόλοιπα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πρέπει να κάνουμε κάτι για να το εκμεταλλευτούμε. Στην εποχή των χρυσοφόρων Logistics μπορούμε να δώσουμε νέο όραμα ανάπτυξης του λιμανιού του Πειραιά. Η Κίνα βρίσκεται ανατολικά της Ευρώπης της μεγαλύτερης αγοράς του κόσμου. Η προσέγγισή της δηλαδή, με την ευρωπαϊκή αγορά γίνεται από συγκεκριμένη πλευρά εφόσον ο παράγων κόστος είναι απολύτως καθοριστικός στην επιλογή της προσέγγισης αυτής. Μέσα σε αυτό τα πλαίσιο η αξία του λιμανιού του Πειραιά είναι μεγάλη διότι ο χώρος που βρίσκεται κάτω από τον γεωστρατηγικό φακό προκαλεί με τη γεωγραφική θέση του. Αυτή η χωροθεσιακή πραγματικότητα, εντάσσει το χώρο στις πλέον σημαντικές στρατηγικές περιοχές. Στο μέσο σημαντικών θαλασσών της Ανατ. Μεσογείου του Ευξείνου Πόντου και της Αδριατικής συνιστά γεωστρατηγικό σημείο αναφοράς. Τα αριθμητικά δεδομένα επίσης δείχνουν ότι το λιμάνι του Πειραιά απέχει από τη διώρυγα του Σουέζ μόνο 1.125 χιλιόμετρα θαλάσσιας μεταφοράς όταν το λιμάνι του Αμβούργου απέχει 6.800 χιλιόμετρα της ίδιας μεταφοράς. Η απόσταση επίσης του λιμανιού του Πειραιά από τη "καρδιά" της Ευρώπης πχ. το Μόναχο είναι 1.800 χιλιόμετρα επίγειας μεταφοράς .Με τα δεδομένα αυτά το Μόναχο απέχει 7.500 χιλιόμετρα συνολικά από τη διώρυγα του Σουέζ μέσω του λιμανιού Αμβούργου, ενώ μέσω λιμανιού Πειραιά απέχει μόνο 2.925 χιλιόμετρα. Επιπλέον το 90,6% αυτής της τεράστιας διαδρομής είναι αργή και ακριβή θαλάσσια μεταφορά, ενώ για τη μικρότερη διαδρομή του Πειραιά μόνον το 38% είναι αργή και ακριβή θαλάσσια μεταφορά.
Κάποιοι πολιτικοί στο παρελθόν φρόντισαν το λιμάνι του Πειραιά να παραμείνει μόνο ως το μεγάλο λιμάνι της χώρας μη αξιοποιώντας την γεωπολιτική του αξία έως ότου εμφανιστήκαν οι Κινέζοι οι οποίοι γνωρίζοντας την συγκεκριμένη αξία του λιμανιού του Πειραιά επένδυσαν και επιθυμούν να επενδύουν σε αυτό .Ο λόγος που το κάνουν βρίσκεται στις δηλώσεις του Κινέζου πρωθυπουργού Κετσιάνγκ ο οποίος κατά την επίσκεψή του (Ιουν 2014) στις εγκαταστάσεις της Cosco δήλωσε : «Με κοινή προσπάθεια θα μετατρέψουμε το λιμάνι του Πειραιά σε ένα από τα πιο ανταγωνιστικά λιμάνια του κόσμου». Μάλιστα, ο Κινέζος πρωθυπουργός είχε αναφερθεί και στα οφέλη που θα έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση και η παγκόσμια οικονομία από την κοινή συνεργασία των δύο χωρών. Απαραίτητη προϋπόθεση για την μεγαλύτερη εκμετάλλευση της δυναμικής των εμπορευματικών μεταφορών είναι η ολοκλήρωση ενός σύγχρονου σιδηροδρομικού δικτύου. Η σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού με το Θριάσιο πεδίο και η ανάπτυξη σύγχρονου σιδηροδρομικού δικτύου είναι το δεύτερο σημαντικό πρόγραμμα στο οποίο οι Κινέζοι επιθυμούν να επενδύσουν.
Δεν υπάρχει άλλο ευρωπαϊκό λιμάνι, που να παραλαμβάνει εμπόρευμα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα από την έξοδο του από τη διώρυγα του Σουέζ όσο το λιμάνι του Πειραιά. Τα τρία μεγαλύτερα ευρωπαϊκά λιμάνια μετράνε ημέρες διαφοράς και αυτό στις μεταφορές είναι απαγορευτικό. Η χωρητικότητα και η ικανότητα ενός λιμανιού μετριέται με την μονάδα teu (Twenty foot-Equivalent-Units) Σήμερα το λιμάνι του Πειραιά είναι το τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου το οποίο διακίνησε 3,163 εκατ. teu. Eαν υλοποιηθεί νέα επένδυση στη δυτική πλευρά του προβλήτα ΙΙΙ η δυναμικότητα ολόκληρου του λιμανιού θα αυξηθεί στα 6,2 εκατ. teu. Προς το παρόν σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες μετρήσεις πρώτο είναι το λιμάνι της Βαλένθια στην Ισπανία με 4,46 εκατ. teu και δεύτερο to λιμάνι της Αλγκεσίρας επίσης στην Ισπανία με 4,1 εκατ. teu. Την ίδια ώρα τα τρία μεγαλύτερα λιμάνια της βόρειας Ευρώπης, το Ρότερνταμ, το Αμβούργο και η Αμβέρσα (8,63 εκατ. teu) βλέπουν την διακίνηση στους προβλήτες τους να μειώνεται συνεχώς.
Η οικονομική κρίση δεν εκμηδένισε καθόλου το γεγονός πως η Ελλάδα βρίσκεται σ' ένα χώρο που ελέγχει στρατηγικής σημασίας θαλάσσιους οδούς επικοινωνίας, μεταφορών, ενέργειας αλλά και μεταναστευτικών ροών. Δεν εξουδετέρωσε την αξία της ως «βάση σταθερότητας», η οποία συνδέει την Ευρώπη με την ευάλωτη στην αστάθεια περιοχή των Βαλκανίων, της Ανατολικής Μεσογείου, της Μαύρης Θάλασσας και της Μέσης Ανατολής, που αποτελούν μια ζώνη "σύγκρουσης πολιτισμών" αλλά και ανταγωνιστικών γεωπολιτικών σφαιρών επιρροής.
*O Χρήστος Κουτσογιαννόπουλος είναι Ανώτατος Αξιωματικός εν Αποστρατεία 
 ΜΑ .Διεθνείς Σχέσεις και PhD. Επιχειρησιακή Οργάνωση

Πηγή : onalert

Τι δίνει η Ελλάδα, τι ζητούν οι δανειστές




Γαλλικό μοντέλο αποκρατικοποιήσεων, αλλαγή του ΕΝΦΙΑ με ΦΜΑΠ, νέες φορολογικές κλίμακες για τα υψηλά κλιμάκια προτείνει η Αθήνα - Νέο ΕΝΦΙΑ, έκτακτη εισφορά, αύξηση σε καύσιμα και ΦΠΑ απαιτούν τα ξένα τεχνικά κλιμάκια
Με εντατικούς πλέον ρυθμούς το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προετοιμάζει τις προτάσεις του προς το Brussels Group, με στόχο να τις θέσουν για αξιολόγηση μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κάθε άλλο παρά απροετοίμαστος ήταν στην κλειστή συνάντηση των «8» το βράδυ της προηγούμενης Πέμπτης. Κι αυτό διότι ήδη παρουσίασε, σε πρώτο βέβαια επίπεδο, μια δέσμη προτάσεων - μεταρρυθμίσεων ως οδικό χάρτη εξόδου της χώρας από την κρίση, αλλά και υιοθέτησης μέτρων ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος του δημοσιονομικού εκτροχιασμού που τόσο φοβάται η Ε.Ε. και να πείσει τους εταίρους να απελευθερώσουν ρευστότητα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη το οικονομικό επιτελείο καταρτίζει τη λίστα των μεταρρυθμίσεων η οποία είναι βέβαιο ότι δεν θα είναι η τελική, καθώς θεωρούν αναμενόμενο να ζητήσουν πρόσθετες. Στις συσκέψεις του οικονομικού επιτελείου φαίνεται ότι καταλήγουν σε:

■ Ιδιωτικοποιήσεις αλά ΟΛΠ και παροχή πλειοψηφίας υπό όρους
Αποδέχονται τις ιδιωτικοποιήσεις με την εφαρμογή του μοντέλου του ΟΛΠ. Δηλαδή το Δημόσιο να κατέχει το 51% έναντι του 49% των ιδιωτών, αλλά τους δίνει το management, με option αύξησης της θέσης των ιδιωτών, με μεγαλύτερα όμως χρηματικά τιμήματα. Παράλληλα, για να συναινέσει η κυβέρνηση σε αυτές τις αυξήσεις μεριδίων, αυτές θα πρέπει να υλοποιούνται εκ μέρους όσων θέλουν να επενδύσουν σε άνοιγμα θέσεων εργασίας και παροχή κοινωνικού μερίσματος με δράσεις εταιρικής ευθύνης.
Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδιαφέρον της Γερμανίας να μην υπάρξει αλλαγή του στάτους σε ήδη προχωρημένες αποκρατικοποιήσεις, όπως αυτή των 14 περιφερειακών αεροδρομίων (πλειοδότης η γερμανική Fraport), αλλά και σε άλλες ώριμες επενδύσεις όπως το Ελληνικό μάλλον βρίσκουν θετικό έδαφος και θα συμπεριληφθούν στη λίστα των μεταρρυθμίσεων.

■ Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ αλλά και διεύρυνση του ΦΜΑΠ
Μπορεί μεν ο ΕΝΦΙΑ να οδεύει προς κατάργηση, σύμφωνα και με τις προεκλογικές υποσχέσεις της κυβέρνησης, αλλά ταυτόχρονα μελετάται ο νέος Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας σε διευρυμένη βάση. Συγκεκριμένα, στις προτάσεις που κερδίζουν έδαφος είναι να υπάρξει πλήρης απαλλαγή από τον νέο φόρο των φτωχών εισοδηματικά στρωμάτων (βάσει εισοδηματικών κριτηρίων, ενώ συζητιέται το όριο απαλλαγής που θα τεθεί κοντά στις 100.000 ευρώ αντικειμενική αξία κατοικίας).
Ταυτόχρονα όμως ανοίγει η προοπτική διεύρυνσης όσων θα υποχρεωθούν να ξαναπληρώσουν φόρο ακινήτων και σε ένα μέρος της μεσαίας τάξης που αρχικά φαινόταν πως δεν θα φορολογούνταν. Σε κάθε περίπτωση, κυβερνητικοί κύκλοι διαμηνύουν πως το σχέδιο θα έχει σαφείς ελαφρύνσεις συγκριτικά με τον ΕΝΦΙΑ, οι «έχοντες» όμως θα κληθούν να πληρώσουν τη μερίδα του λέοντος, ενώ οι χαμηλές εισοδηματικές ομάδες θα απαλλαγούν πλήρως. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση θα δεσμευτεί ότι θα φορολογήσει τις περιπτώσεις αφορολόγητων κατοικιών μέσω offshore σχημάτων. Βάσει των παραπάνω ρυθμίσεων, η κυβέρνηση προσδοκά για το 2015 έσοδα της τάξης των 2 δισ. ευρώ περίπου από 1,2 δισ. ευρώ που είχαν αρχικά ανακοινωθεί για τον ΦΜΑΠ. Πέρυσι εισπράχθηκαν 2,6 δισ. ευρώ από τον ΕΝΦΙΑ.

■ Συμπληρωματικές δηλώσεις σε βάθος 5ετίας με φόρο 15%
Ως σημαντική πηγή άντλησης δημοσίων εσόδων θεωρεί η κυβέρνηση μια ρύθμιση για συμπληρωματικές φορολογικές δηλώσεις χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις, με φόρο 15% περίπου, για αδήλωτα εισοδήματα της τελευταίας τριετίας ή και πενταετίας.
Η εκτίμηση πως οι μείζονες υποθέσεις των λιστών Λιχτενστάιν, Λαγκάρντ αλλά και των εμβασμάτων στο εξωτερικό κρύβουν σημαντικά αφορολόγητα ποσά, συν το γεγονός πως ήδη οι πιέσεις που ασκούνται από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς δείχνουν μια τάση διάθεσης πολλών να πληρώσουν για να τύχουν ασυλίας, κάνει την κυβέρνηση να αισιοδοξεί πως θα συγκεντρωθούν σημαντικά έσοδα. Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών κάνουν λόγο για έσοδα άνω του 1 δισ. ευρώ.

■ 600 εκατ. ευρώ από εισπράξεις προστίμων και κατασχέσεων από Proton, Energa, μίζες εξοπλιστικών
Εξακόσια εκατ. ευρώ υπολογίζει το οικονομικό επιτελείο πως μπορεί να συγκεντρωθούν άμεσα από κατασχέσεις για υποθέσεις μιζών και σκανδάλων όπως τα εξοπλιστικά (π.χ. υπόθεση Κάντα).
Μόνο από αυτές τις υποθέσεις, που για δικονομικούς λόγους δεν έχει γίνει αποδέσμευση των ποσών προς το Ελληνικό Δημόσιο, το κράτος προσδοκά έσοδα 400 εκατ. ευρώ. Με έναν νόμο fast track άμεσης είσπραξης προστίμων και χρημάτων από μεγάλες υποθέσεις διαφθοράς που κολλάνε στη γραφειοκρατία αναμένεται να δώσει λύση. Και θα περιλάβει όλες τις επίμαχες υποθέσεις των τελευταίων ετών, όπως αυτές των Energa, Hellas Power του διδύμου Φλώρου - Μηλιώνη, που υπεξαίρεσαν τεράστια ποσά (μόνο από αυτές τις υποθέσεις υπολογίζονται γύρω στα 100 εκατ. ευρώ), ενώ πολλά εκατομμύρια θα εισπραχθούν και από τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη του σκανδάλου της Proton Bank.

■ Αλλαγές στον τρόπο πληρωμής ΦΠΑ και ανατροπές στις φοροελαφρύνσεις
Ηδη τα ελληνικά τεχνικά κλιμάκια φέρονται να επεξεργάζονται την είσπραξη του ΦΠΑ από το Δημόσιο τη στιγμή που καταβάλλεται, μέσω τραπέζης, από τις επιχειρήσεις και να προωθηθεί η ρύθμιση για τους part timers εφοριακούς ελεγκτές. Παράλληλα θα επανεξεταστούν οι φοροαπαλλαγές αλλά και η δημιουργία νέας φορολογικής κλίμακας, πιθανότατα με επιβάρυνση στα μεσαία και υψηλά κλιμάκια εισοδήματος (με στόχευση στους «υψηλόμισθους» των 2.000-2.500 ευρώ τον μήνα).

■ Η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια θα ξαναρυθμιστεί
Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση φαίνεται να δεσμεύεται και σε άλλες δυσάρεστες εξελίξεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα προχωρήσει άμεσα η πολυαναμενόμενη οριστική ρύθμιση των κόκκινων δανείων, αν και όπως διαμηνύουν από το υπουργείο Οικονομίας «θα υπάρξει διαβούλευση».
Είναι γνωστό πως οι εταίροι διαφωνούν με αυτή την πολιτική και η κυβέρνηση δείχνει να υπαναχωρεί, τουλάχιστον προς το παρόν.
Ταυτόχρονα, σε συνεννόηση με τον ΟΟΣΑ και μετά τις συναντήσεις προσωπικά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο του Οργανισμού Ανχελ Γκουρία, θα δημιουργηθεί η «νέα εργαλειοθήκη» που θα βοηθήσει την κυβέρνηση να κάνει τομές στο κράτος. Αν και ξεκαθαρίζεται από την κυβέρνηση σε κάθε τόνο πως «η νέα εργαλειοθήκη ουδεμία σχέση θα έχει με την παλιά», η στόχευση των εταίρων είναι το ξεκάθαρο άνοιγμα μιας σειράς αγορών προς διεθνείς ομίλους, το σπάσιμο των εγχώριων καρτέλ (ιδιαίτερα στις κατασκευές και τα δημόσια έργα), ενώ παρεμβάσεις θα γίνουν και σε επίπεδο συμμετοχής των ξένων ομίλων με ίσους όρους (όπως προβλέπεται και από την ευρωπαϊκή νομοθεσία) στις κρατικές προμήθειες. Για τον λόγο αυτό θα υπάρξει παράταση του ισχύοντος νόμου περί κρατικών προμηθειών (σε γενικές γραμμές, θεωρείται ικανοποιητικός, αν και θα υπάρξουν τροποποιήσεις το φθινόπωρο), αλλά και ισχυροποίηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η οποία θα παρεμβαίνει σε περιπτώσεις αποκλεισμών. Μεγάλο βάρος ρίχνει η κυβέρνηση και στον νόμο για τις λεγόμενες ενδοομιλικές πωλήσεις, από τον οποίο προσδοκά έσοδα, αν και -βάσει πληροφοριών- θα διερευνηθεί το κατά πόσο θα πρέπει να υπάρξει διαδικασία επίσπευσης των δικονομικών διεργασιών στο πρότυπο των υποθέσεων διαφθοράς που αναφέραμε παραπάνω. Ως προς το θέμα του ανοίγματος κλειστών επαγγελμάτων, αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες διαμηνύουν πως δεν θα υπάρξουν ανατροπές και πως δεν έχει ζητηθεί κάτι τέτοιο από τους εταίρους στον Ελληνα πρωθυπουργό.

■ Επιστροφές ΕΣΠΑ και έλεγχοι του OLAF
Η κυβέρνηση φαίνεται να έχει εγγυηθεί ταχύτερη απορρόφηση του ΕΣΠΑ 2014-2020, διάχυση πόρων με λιγότερη γραφειοκρατία προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά ταυτόχρονα με καλύτερους ελέγχους από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Κατά της Απάτης, τον περίφημο OLAF. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές μας, ήδη έχουν διαπιστωθεί μεγάλες παραβάσεις από τους ξένους τεχνοκράτες που εδώ κι έναν χρόνο βρίσκονται στη χώρα μας, ενώ η κυβέρνηση έχει συναινέσει ακόμα και στην επιστροφή ποσών στην Ε.Ε. σε περιπτώσεις όπου στοιχειοθετηθούν παρατυπίες.

■ Και plan B με οριζόντιο φόρo
Βέβαια, στην κυβέρνηση γνωρίζουν πολύ καλά πως μπορεί η λίστα των παραπάνω μεταρρυθμίσεων και μέτρων να μη γίνει δεκτή ως έχει από τους εταίρους καθώς πάντα σε μια διαπραγμάτευση ζητούνται όσο το δυνατό περισσότερα και πιο κοστολογημένα ανταλλάγματα. Για τον λόγο αυτό στο πρωθυπουργικό συρτάρι βρίσκεται κι ένα ακόμα σχέδιο. Ηδη εδώ και μέρες στο υπουργείο Οικονομικών αναζητείται ένας άλλος, οριζόντιος φόρος που όμως δεν θα θίγει τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα. Μια πρώτη σκέψη που κερδίζει έδαφος είναι η επιβολή φόρου σε τραπεζικές συναλλαγές πάνω όμως από ένα συγκεκριμένο ποσό. Ωστόσο κάτι τέτοιο ακόμα δεν έχει αποφασιστεί καθώς αναζητούνται λύσεις και σε άλλα πεδία.
Τι ζητούν τα ξένα τεχνικά κλιμάκια
Ενώ τα ελληνικά τεχνικά κλιμάκια παρουσιάζουν τα δικά τους σχέδια, οι ξένοι τεχνοκράτες κινούνται στη λογική των παλαιών μνημονίων, ειδικά στις «ουρές» της τελευταίας αξιολόγησης. Οπως τονίζουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, η συνισταμένη αυτών μπορεί να αποτελέσει κοινό τόπο για συμφωνία (ίσως και μέσα στο Σαββατοκύριακο, αλλά πάντως πριν από το επόμενο Eurogroup). Σε όποιο πεδίο επίσης ανακύψουν προβλήματα μεταξύ των δύο πλευρών (π.χ. μειώσεις σε συντάξεις) θα υπάρξει τον Ιούνιο συνολική διαπραγμάτευση μετά και την πρώτη αποτίμηση του ελληνικού προγράμματος. Ειδικότερα, οι ξένοι ζητούν:

■ Διατήρηση του ΕΝΦΙΑ και ολική ή μερική κατάργηση εξαιρέσεων
1. Να μπει κανονικός ΕΝΦΙΑ σε νομικά πρόσωπα που έχουν γραφεία, με τον ίδιο τρόπο που τον πληρώνουν τα φυσικά πρόσωπα (δηλαδή οι δικηγορικές εταιρείες στο Κολωνάκι που χρησιμοποιούν γραφεία 2.000 τ.μ. να πληρώνουν όσα και ο δικηγόρος που έχει εκεί γραφείο 50 τ.μ.).
2. Να μπει ένας μικρός ΕΝΦΙΑ σε ξενοδοχεία που σήμερα απαλλάσσονται.
3. Αν μειωθούν οι αντικειμενικές τιμές, να αυξηθούν οι συντελεστές του ΕΝΦΙΑ για ισοδύναμο εισπρακτικό αποτέλεσμα.

■ Μέτρα άμεσης απόδοσης για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό του 2014 και των αρχών του 2015
1. Νέα έκτακτη εισφορά ή αύξηση εκείνης που μείωσε ο Σαμαράς, έκτακτος φόρος σε τσιγάρα, ποτά κ.λπ.
2. Αύξηση ξανά στον ΕΦΚ καυσίμων.
Και στα δύο αυτά η Αθήνα θα απαντήσει ότι με κάθε αύξηση φόρου αυξάνεται και το λαθρεμπόριο και χάνονται έσοδα.
3. Ενιαίο μισθολόγιο παντού, ψαλίδι σε υψηλούς μισθούς ή κατάργηση ΔΙΒΕΕΤ και άλλων επιδομάτων.

■ Μόνιμα μέτρα που θα αποδώσουν οπισθοβαρώς αργότερα μέσα στον χρόνο.
1. Αύξηση ΦΠΑ ή κατάργηση μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά ή ενιαίος συντελεστής ΦΠΑ 19%-21% με διατήρηση ενός μειωμένου ΦΠΑ 6,5% για βασικά είδη διαβίωσης (φάρμακα, τρόφιμα κ.λπ.).
2. Κατάργηση φοροαπαλλαγών.
Την ίδια στιγμή οι ξένοι τεχνοκράτες κοιτάζουν και τις «ουρές» της προηγούμενης λίστας μεταρρυθμίσεων, όπως η κατάρτιση οργανικού νόμου για τον Προϋπολογισμό (πρόκειται για θεσμικό μέτρο που εγγυάται σταθερό έλεγχο και ομαλή εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού στη χώρα μας), η δημιουργία Δημοσιονομικού Συμβουλίου (θεσμικό μέτρο που προβλέπεται στο μνημόνιο αλλά δεν εφαρμόστηκε), αλλά και οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, τις οποίες όμως ξεκάθαρα απορρίπτει η Αθήνα.

ΤΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ
■ Αποκρατικοποιήσεις ως 49% με management σε ιδιώτες και option αύξησης του ποσοστού υπό όρους.
■ Αλλαγή του ΕΝΦΙΑ με ΦΜΑΠ διευρυμένης βάσης
και απαλλαγή των φτωχών.
■ Συμπληρωματικές δηλώσεις
για αδήλωτα εισοδήματα 5ετίας
και φόρο 15%.
■ Αμεσες εισπράξεις προστίμων
και κατασχέσεων 600 εκατ. ευρώ από Λαυρεντιάδη, Μηλιώνη,
Φλώρο και μίζες εξοπλιστικών.
■ Ανοιγμα κρατικών προμηθειών
σε πολυεθνικές της Ε.Ε.
■ Φόρος στις τραπεζικές συναλλαγές.
■ Αμεση είσπραξη του ΦΠΑ
μέσω τραπεζών.
■ Νέες φορολογικές κλίμακες
για τα «υψηλά» εισοδήματα.
■ Και plan B με κάποιον
οριζόντιο φόρο.
ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ ΑΥΤΟΙ
■ Διατήρηση του ΕΝΦΙΑ και ολική ή μερική κατάργηση των εξαιρέσεων.
■ Νέα έκτακτη εισφορά ή αύξηση εκείνης που μείωσε ο Σαμαράς.
■ Εκτακτος φόρος
σε ποτά και τσιγάρα.
■ Αύξηση ξανά στον ΕΦΚ καυσίμων.
■ Ενιαίο μισθολόγιο παντού
και ψαλίδι σε υψηλούς μισθούς.
■ Κατάργηση ΔΙΒΕΕΤ και επιδομάτων.
■ Αύξηση ΦΠΑ ή κατάργηση μειωμένου ΦΠΑ.
■ Κατάργηση όλων
των φοροαπαλλαγών.

Πηγή : protothema

Ποιο πρόσωπο σας τρομάζει περισσότερο; Κάντε το ψυχολογικό τεστ και θα εκπλαγείτε !

Ποιά είναι τα απωθημένα σας;
Το τεστ σχεδιάστηκε τον 19ο αιώνα από τον Ούγγρο ψυχίατρο Ζόντι (Szondi) – γι’ αυτό και οι φωτογραφίες που το συνοδεύουν, καθώς και η ορολογία που χρησιμοποιείται είναι εκείνης της εποχής. Σκοπός του ήταν να διερευνήσει τις βαθύτερες παρορμήσεις (τα απωθημένα) ενός προσώπου, βάσει της συμπάθειας ή της αποστροφής που του προκαλούσαν οι συγκεκριμένες φωτογραφίες ψυχοπαθών.
Το τεστ στηρίζεται στη γενική αντίληψη ότι τα χαρακτηριστικά που μας ενοχλούν περισσότερο στους άλλους, είναι εκείνα, που σε κάποιο πρώιμο στάδιο της ζωής μας, μας προκάλεσαν αποστροφή σε σχέση με τον εαυτό μας – γι’ αυτό και τα έχουμε απωθήσει.
Απώθηση: Σύμφωνα με τη ψυχαναλυτική αντίληψη, είναι ο πιο σπουδαίος ψυχολογικός μηχανισμός άμυνας που διαθέτουμε. Η πιο σημαντική λειτουργία, είναι ότι μας κάνει να μεταθέτουμε στο ασυνείδητο (άρα να σπρώχνουμε στη λήθη) πράγματα που θα μας ήταν δυσάρεστα ή θα μας προκαλούσαν άγχος, αν υπήρχαν σε συνειδητό επίπεδο.
Άρνηση: Αποκαλείται η ψυχική διαδικασία, κατά την οποία αρνούμαστε απόλυτα τις βαθύτερες παρορμήσεις μας (δηλαδή πράγματα που θέλουμε πάρα πολύ), υιοθετώντας την ακριβώς αντίθετη από αυτές συμπεριφορά. Εξιδανίκευση: Αποκαλείται η διαδικασία μετάθεσης (μεταφοράς) των απωθημένων μας σε επιλογές, καταστάσεις ή συμπεριφορές που είναι κοινωνικά αποδεκτές ή χρήσιμες, όπως οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες, τα χόμπι, η επιλογή επαγγέλματος, ανώδυνες μικρές συνήθειες κλπ.
Οδηγίες: Κοιτάξτε προσεχτικά τα πορτρέτα των οχτώ αυτών -περισσότερων ή λιγότερο συμπαθητικών- ανθρώπων και διαλέξτε εκείνον που δεν θα θέλατε με κανένα τρόπο να συναντήσετε νύχτα, μέσα στο σκοτάδι, γιατί η όψη του σας προκαλεί αποστροφή και φόβο. Μετά διαβάστε το κείμενο που αντιστοιχεί στον αριθμό της φωτογραφίας που διαλέξατε.



Ερμηνείες:

1 ) Διαλέξατε έναν σαδιστή:
Απωθημένες τάσεις: Είναι πιθανό να έχετε απωθήσει στο υποσυνείδητό σας, κάποιες εμπειρίες από τα πρώτα χρόνια της ζωής σας, που σχετίζονται με αυταρχισμό στη συμπεριφορά σας, μια ανάγκη να κυριαρχείτε και μια ροπή προς την κακή προαίρεση. Αν διαλέξατε το πορτραίτο αυτού του ανακριτικού καθηγητή, ίσως έχετε απωθήσει στο ασυνείδητο σας, κάποιες επιθετικές ή ταπεινωτικές για τους άλλους συμπεριφορές.
Άρνηση: Μάλλον είστε ένα ολότελα άκακο και φιλήσυχο πλάσμα, πάντα έτοιμο να θυσιαστεί για τον άλλον, να τον διευκολύνει και να τον εξυπηρετήσει. Αν και είναι πιθανό να είστε ένας χαμογελαστός υπάλληλος, ή ένας αφοσιωμένος συνεργάτης, οι ανώτεροί σας ίσως δυσκολεύονται να σας χειραγωγήσουν. Όταν δεν θέλετε να κάνετε κάτι, δημιουργείτε εμπόδια (καθυστερείτε, μουτρώνετε, ή δείχνετε κακή διάθεση). Συχνά, όταν πρέπει να αμυνθείτε, καταφεύγετε στην παθητική αντίσταση και στο πείσμα, που μακροπρόθεσμα κουράζουν και φθείρουν όσους σας δημιουργούν προβλήματα.
Εξιδανίκευση: Είναι πιθανό να έχετε μετατοπίσει τα απωθημένα σας, σε χρήσιμες και κοινωνικά αποδεκτές συμπεριφορές και δραστηριότητες, επιλέγοντας επαγγέλματα, όπως: χειρούργος, οδοντίατρος, αστυνομικός, εισαγγελέας ή χασάπης. Μπορεί επίσης, να τα έχετε εκλογικεύσει, δηλαδή να το εξωτερικεύετε με λογικοφανείς τρόπους, που κάνουν την ύπαρξή τους κοινωνικά αποδεκτή και δεν «απειλούν» την αυτοεκτίμησή σας. Ίσως, λοιπόν, να έχετε καλύψει π.χ. τον αυταρχισμό σας, υποστηρίζοντας ένθερμα απόψεις υπέρ της καταστολής και της επιβολής της τάξης.
2) Επιλέξατε έναν επιληπτικό:
Απωθημένες τάσεις: Όταν μιλάμε για διαταραχές της προσωπικότητας και της συμπεριφοράς, που οφείλονται σε εγκεφαλική ασθένεια, βλάβη και δυσλειτουργία (όπως συμβαίνει σε κάποιες περιπτώσεις επιληψίας), μερικά από τα διαγνωστικά χαρακτηριστικά μπορεί να είναι η παρορμητικότητα, η ευερεθιστότητα, οι εκρήξεις θυμού και επιθετικότητας. Αν αυτός ο σωματώδης κύριος, με το στρογγυλό κεφάλι σας προκάλεσε αποστροφή και φόβο, ενδέχεται στη πρώιμη παιδική σας ηλικία να απωθήσατε στο υποσυνείδητο σας, κάποια τέτοια συναισθήματα και συμπεριφορές.
Άρνηση: Το πιθανότερο είναι, ότι είστε φιλειρηνικοί άνθρωποι, με τεράστια αποθέματα καλοσύνης. Πράοι, ανοιχτόκαρδοι και από καλή «πάστα», όπως λένε, δίνετε την εντύπωση ότι είστε υπεύθυνοι και αυτοελεγχόμενοι. Σταθεροί στα συναισθήματά σας, δένεστε με τους ανθρώπους, τις ιδέες και τα αντικείμενα. Συχνά όμως, στο τέλος της ημέρας, νιώθετε άδειοι και εξαντλημένοι, ίσως επειδή συνεχώς καταπνίγετε όποια αρνητικά συναισθήματα νιώθετε, προκειμένου να φαίνεστε καλοί σε όλους.
Εξιδανίκευση: Είναι πολύ πιθανό, να εκτονώνετε θετικά τον παρορμητισμό σας και να ασχολείστε με τον αθλητισμό. Ακόμα όμως και αν δεν καταφεύγετε στα αθλήματα και στις φυσικές δραστηριότητες, ζείτε πάντα ακολουθώντας ένα υπερβολικά δραστήριο ρυθμό. Μάλλον περνάτε τον καιρό σας, καταστρώνοντας χίλια σχέδια και προγράμματα. Ενδέχεται όμως και να τον κατασπαταλάτε, εκτονώνοντας την ενέργειά σας, μέσα από συνεχείς και άσκοπους μικροκαβγάδες στο σπίτι.
3) Διαλέξατε έναν κατατονικό:
Απωθημένες τάσεις: Κάποια γνωρίσματα αυτής της ψυχικής διαταραχής, είναι η υπερβολική διέγερση της φαντασίας και της νόησης γενικότερα και ο αρνητισμός. Αν, λοιπόν, αυτός ο αξύριστος αλλά χαμογελαστός κύριος, σας αναστάτωσε, ίσως να έχετε απωθήσει στο ασυνείδητο σας, κάποια «κοχλάζουσα» υπερκινητικότητα του νου που, αν δεν είχε ελεγχθεί ή μετατοπιστεί, ίσως να σας είχε κάνει να χάσετε την επαφή με την πραγματικότητα.
Άρνηση: Είναι πιθανό, να μένετε «γατζωμένοι» σε βεβαιότητες και να έχετε αυτοπεριοριστεί σε στερεοτυπικές συμπεριφορές (δεν σας αρέσουν οι καινοτομίες και οι αλλαγές). Ίσως είστε ο τύπος του συνεσταλμένου και άτολμου ανθρώπου, που πιέζεται ιδιαίτερα, όταν πρέπει να προσαρμοστεί σε νέα δεδομένα. Ο μεγάλος σας φόβος, είναι μην τυχόν και χάσετε τον έλεγχο. Είστε ένα κάπως άκαμπτος, συχνά αμυντικός και ίσως συμπλεγματικός άνθρωπος, που ποτέ δεν παρεκκλίνει από τους κώδικες συμπεριφοράς. Συγκρατημένοι και εσωστρεφείς, δυσκολεύεστε να μοιραστείτε τα συναισθήματά σας και να αφεθείτε.
Εξιδανίκευση: Είναι πιθανό, η δυνατή φαντασία σας να σας ωθεί σε «πολύχρωμες», πάντα όμως πολύ δομημένες δραστηριότητες. Έτσι, λοιπόν, ίσως έχετε στραφεί σε επαγγέλματα που χαρακτηρίζονται από «περιχαρακωμένη» δημιουργικότητα, όπως π.χ. γραφίστας, δημοσιογράφος, φωτογράφος, στυλίστας.
4) Διαλέξατε μια σχιζοφρενή:
Απωθημένες τάσεις: Η σχιζοφρενική προσωπικότητα, χαρακτηρίζεται από έντονη απάθεια, διαστρεβλώσεις της σκέψης και από ασύμβατο ή επίπεδο συναίσθημα. Αν αυτό το απαθές βλέμμα και το ανέκφραστο πρόσωπο, σας έκαναν να ανατριχιάσετε, ίσως σε κάποιο πρώιμο στάδιο της παιδικής σας ηλικίας, να απωθήσατε ένα συναίσθημα αδιαφορίας απέναντι στους άλλους και απόσυρσης από πράγματα και γεγονότα.
Άρνηση: Πρέπει μάλλον να είστε πολύ κοινωνικοί. Πιστεύετε στις συναναστροφές και στην επικοινωνία με τους άλλους, απολαμβάνετε την παρέα και βγαίνετε έξω συχνά. Η κοινωνικότητα σας είναι, μάλλον, απατηλή και ίσως κρύβει μια καλά απομονωμένη ύπαρξη, που ζει με το αίσθημα ότι είναι πάντα μόνη. Οι σχέσεις σας, μπορεί να σας φαίνονται απρόσωπες και επιφανειακές, σαν να τους λείπει το αληθινό συναίσθημα (έστω και αν – ή μάλλον ιδιαίτερα – όταν αυξάνετε τις σεξουαλικές συνευρέσεις). Κατά βάθος, ίσως να νιώθετε ότι δεν έχετε ανάγκη τους άλλους και τη συνύπαρξη μαζί τους.
Εξιδανίκευση: Μπορεί να έχετε στραφεί σε μοναχικές δραστηριότητες, ή σε ό,τι μπορεί να σχετίζεται με τη διανόηση, όπως είναι η μουσική, η ανάγνωση, ο διαλογισμός. Ενδέχεται επίσης, να έχετε αναπτύξει κάποιο ενδιαφέρον για φυσικές δραστηριότητες, που έχουν και μια μυστικιστική διάσταση, π.χ. το τρέκινγκ και η ορειβασία. Επίσης, μπορεί να αποζητάτε εμπειρίες απομόνωσης, λόγου χάρη, να κάνετε το γύρο του κόσμου μόνοι σας με σκάφος ή να αποσύρεστε για κάποιο διάστημα σε μοναστήρι.
5) Διαλέξατε μια υστερική:
Απωθημένες τάσεις: Κάποια από τα γνωρίσματα της προσωπικότητας, που αποκαλείται υστερική, είναι τα επιφανειακά και ασταθή συναισθήματα, ο ναρκισσισμός και η επιδειξιομανία. Αν διαλέξατε, ως το πρόσωπο που θα σας τρόμαζε περισσότερο απ’ όλα, αυτή την παράξενη κυρία, με τα βαριά βλέφαρα, ίσως είναι επειδή έχετε απωθήσει μια ασυγκράτητη επιθυμία να γοητεύσετε, μια ροπή προς το κραυγαλέο και μια δίψα για επιβεβαίωση.
Άρνηση: Ίσως δίνετε την εντύπωση ενός συγκρατημένου ανθρώπου, με έντονη εσωτερικότητα. Στη πραγματικότητα όμως, ενδέχεται να είστε ένας άνθρωπος, που μολονότι εμφανίζεται ως αθόρυβος και ταπεινός, διακατέχεται από μια ακατανίκητη και υπερβολική επιθυμία να γοητεύει τους άλλους. Φροντίζετε σχολαστικά την εμφάνισή σας και τη συμπεριφορά σας. Κομψοί, κλασικοί, ντυμένοι συνήθως στην «πένα», φροντίζετε πάντα να συνδυάζετε την αμφίεση σας, με ένα αξεσουάρ που τραβάει το βλέμμα.
Εξιδανίκευση: Μπορεί να έχετε ασχοληθεί με μια σπάνια ειδικότητα (π.χ. λατινική φιλολογία), να κάνετε κάποιες ιδιαίτερες επιλογές (π.χ. να είστε αποκλειστικά χορτοφάγοι) ή να εκδηλώνετε μια ανώδυνη μικρή μανία ή συνήθεια, όπως π.χ. να γλύφετε τα χείλια σας πριν μιλήσετε.
6) Διαλέξατε μια καταθλιπτική:
Απωθημένες τάσεις: Η έλλειψη αυτοεκτίμησης, τα αισθήματα κατωτερότητας και ενοχής, είναι τα βασικότερα συμπτώματα της κατάθλιψης. Το γεγονός, ότι αυτό το άκακο ον, αποτελεί για εσάς την ενσάρκωση της αποστροφής, ίσως σημαίνει ότι είστε ένας βαθιά θλιμμένος άνθρωπος, που καταφέρνει να έχει αυτά τα συμπτώματα υπό έλεγχο.
Άρνηση: Πρέπει, μάλλον, να είστε μια εξωστρεφής, άνετη και ανέμελη προσωπικότητα. Μερικές φορές μάλιστα, μπορεί να εμφανίζεστε σαν ένας πραγματικός ανεμοστρόβιλος. Επιδεικνύετε δυναμισμό, αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία κάθε στιγμή. Μερικές φορές βέβαια, εκνευρίζεστε, ή εκδηλώνετε κρίσεις δυσθυμίας και παράξενης μελαγχολίας (το σύνδρομο του θλιμμένου κλόουν). Μπορεί επίσης να γίνετε καχύποπτοι και πικρόχολοι.
Εξιδανίκευση: Είναι πολύ πιθανό, να μεταθέτετε την ψυχική σας δυστυχία, αναλαμβάνοντας τον ρόλο του ψυχολόγου των άλλων, ψάχνοντας να βρείτε λύσεις στα προβλήματά τους.. Εναλλακτικά, στρέφεστε ή και αφιερώνεστε ολόψυχα σε κάποιου είδους στράτευση.
7) Διαλέξατε έναν μανιακό:
Απωθημένες τάσεις: Κάποια από τα διαγνωστικά χαρακτηριστικά της μανίας, είναι η εξωστρέφεια, η υπερδιέγερση, η υπερεκτίμηση του εαυτού και η αλόγιστη σπατάλη συναισθημάτων και χρημάτων. Αν αυτή η καλοσυνάτη φάτσα, σας προκαλεί αποστροφή, ίσως σημαίνει πως κρύβετε μέσα σας μια έξαψη, που αν δεν ελεγχόταν, θα σας μετέτρεπε σε κάποιο φωτισμένο ή φανατικό «μύστη», με τον οποίο θα ήταν αδύνατον να ζήσει κανείς.
Άρνηση: Είναι πολύ πιθανό, να είστε κάποιος που δεν θέλει να προκαλεί με τη συμπεριφορά του και που απεχθάνεται τον θόρυβο, τις ακρότητες και τις υπερβολές. Είστε ένα πρότυπο διακριτικότητας, αυτοσυγκράτησης και μέτρου. Λογικοί και οικονόμοι, έχετε πάντα μια απόλυτα ελεγχόμενη συμπεριφορά: τίποτα δεν χάνετε και τίποτα δεν σας ξεφεύγει. Μερικές φορές όμως, αυτό το μανιακό απωθημένο σας, μπορεί να εκδηλώνεται με έναν κοινωνικό τρόπο, όπως με το να έχετε υπερβολικές απαιτήσεις από τους άλλους, εκφράζοντας την ανάγκη να τα ελέγχετε όλα, να τα επαληθεύετε και να τα επιβλέπετε.
Εξιδανίκευση: Ενδέχεται όμως και να έχετε εξιδανικεύσει αυτά τα απωθημένα. Έτσι είναι πιθανό, να είστε ο χαρούμενος σύντροφος, η «ψυχή» της παρέας, ο DJ, με λίγα λόγια το επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Μπορεί να διοργανώνετε τις πιο επιτυχημένες γιορτές ή διασκεδάσεις και να χαρίζετε στους άλλους όλες τις χαρές. Στη περίπτωση αυτή, το μέλλον σας βρίσκεται στις δημόσιες σχέσεις, στη διαφήμιση ή σε επαγγέλματα που σχετίζονται με τη διασκέδαση.
8) Διαλέξατε μια προσωπικότητα με διαταραγμένη ταυτότητα
Απωθημένες τάσεις: Αυτού του είδους η προσωπικότητα, εκφράζεται με μια επιθυμία του ατόμου να ζει και να γίνεται αποδεκτό ως μέλος του αντίθετου φύλου. Αν αυτός ο νεαρός σας φαίνεται επικίνδυνος και διεφθαρμένος, ίσως στη πρώιμη παιδική σας ηλικία, να απωθήσατε κάποιο πρόβλημα ταυτότητας ή πιο ειδικά κάποιο πρόβλημα σχετικά με τη ταυτότητα του φύλου σας.
Άρνηση: Αν λειτούργησε ο αμυντικός μηχανισμός της άρνησης, μπορεί να έχετε μια τάση να επιβεβαιώνετε εμφατικά το βιολογικό σας φύλο. Στη περίπτωση αυτή, οι συμπεριφορές, οι τρόποι και η εμφάνισή σας, τονίζουν ότι είστε ένας πραγματικός άντρας ή μια αληθινή γυναίκα. Αν είστε άντρας, μπορεί να είστε πολύ “μάτσο”, αν είστε γυναίκα μπορεί να είστε υπερβολικά σέξι και να καταβάλλετε μεγάλη προσπάθεια για να σαγηνεύσετε τους άλλους (π.χ. να φλερτάρετε συνέχεια). Μπορεί επίσης, να είστε πολύ ανταγωνιστικοί απέναντι στους ομόφυλους σας και ίσως αναλώνεστε με το πως να κλέψετε το σύντροφό τους.
Εξιδανίκευση: Είναι πιθανό, να αφιερώνετε ολόκληρη τη ζωή σας, αποκλειστικά στον αγώνα για τις βασικές ανθρώπινες αξίες, όπως η ισότητα των δύο φύλων, η εξίσωση των μισθών, τα ίσα δικαιώματα, ή να σας αρέσουν (και να σημειώνετε επιτυχία) σε δραστηριότητες που παραδοσιακά συνδέονται με το άλλο φύλο, όπως στην περίπτωση των αντρών: η μόδα, η κομμωτική, το μακιγιάζ και στην περίπτωση των γυναικών: η μοτοσικλέτα, το κυνήγι κλπ.



Πηγή : http://news247.gr/

Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Με κοστολογημένες μεταρρυθμίσεις στο Βερολίνο ο Τσίπρας


O πρωθυπουργός θα κάνει μια πρώτη παρουσίαση της λίστας που αποφασίστηκε στην οχταμερή συνάντηση των Βρυξελλών - Πυρετώδεις οι διαβουλεύσεις με το οικονομικό επιτελείο - Στις 5 το απόγευμα της Δευτέρας η συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ
Το πρώτο κρας-τεστ για τον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων τον οποίο δεσμεύθηκε να καταρτίσει η ελληνική κυβέρνηση μετά την οχταμερή συνάντηση των Βρυξελλών την περασμένη Πέμπτη θα αποτελέσει η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ το απόγευμα της Δευτέρας.
Ο πρωθυπουργός, ο οποίος το Σαββατοκύριακο είχε δύο συσκέψεις με τα κορυφαία στελέχη του οικονομικού επιτελείου, αναμένεται όταν περάσει την πόρτα της Καγκελαρίας λίγο μετά τις 5 το απόγευμα (τοπική ώρα) να κρατάει στα χέρια του μια πρώτη λίστα με κοστολογημένες μεταρρυθμίσεις, όπως έχουν ζητήσει μετ' επιτάσεως οι ευρωπαίοι εταίροι, αν και η τελική αξιολόγηση του περιεχομένου θα γίνει από το Eurogroup.
Εκτός από το ελληνικό θέμα ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να συζητήσει με την Γερμανίδα Καγκελάριο όλη την ατζέντα των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ευρώπη , ενώ θα τεθούν και θέματα διμερών σχέσεων.
Στο σχέδιο αναμένεται να περιλαμβάνονται στοχευμένες πολιτικές κατά της φοροδιαφυγής, ένα μοντέλο αποκρατικοποιήσεων με ταυτόχρονη αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, η ριζική αναδιάρθρωση του Δημοσίου και η ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης.
Κατά πληροφορίες στη λίστα, η οποία τις επόμενες ημέρες θα τεθεί στη διάθεση και του Brussels Group, θα περιλαμβάνονται ομαδοποιημένες μεταρρυθμίσεις με στάδια ολοκλήρωσης έως τον Ιούνιο στις οποίες θα αποτυπώνεται η πρόθεση της κυβέρνησης να υπάρχει δημοσιονομική ισορροπία χωρίς υφεσιακά μέτρα.
Το έδαφος για τη συνάντηση αναμένεται να προετοιμάσει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ο οποίος έχει αυτή την ώρα συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του Φραντς Βάλτερ Στάινμαϊερ.
Κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα ανέφεραν ότι μετά την επταμερή συνάντηση των Βρυξελλών το κλίμα στις δύο πρωτεύουσες έχει αποφορτιστεί και έτσι οι δύο ηγέτες θα μπορούν να συζητήσουν εφ όλης της ύλης και χωρίς πίεση.
Η γερμανική πλευρά, όπως επιβεβαιώθηκε και από την εκπρόσωπο Τύπου της Γερμανικής κυβέρνησης, Κριστιάνε Βιρτς, επιμένει στην απόφαση του Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου και θέτει ως προϋπόθεση για την εκταμίευση της τελευταίας δόσης που έχει λαμβάνειν η Ελλάδα, την εκπλήρωση των υποχρεώσεων που ανέλαβε.
Παρά ταύτα, σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, η κυρία Μέρκελ δεν αναμένει ολοκληρωμένο και τελικό σχέδιο στη συνάντηση.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα η συνάντηση θα διαρκέσει κατί λιγότερο από δύο ώρες καθώς στις 7 το απόγευμα (ώρα Γερμανίας) οι δύο ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις και θα απαντήσουν σε λίγες ερωτήσεις καθώς αμέσως μετά θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας στο οποίο εκτός από τους δύο ηγέτες θα πάρουν μέρος και πέντε συνεργάτες τους από κάθε πλευρά.
Πηγή :
protothema

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Sexy εσώρουχα και γυναίκες !
















Καρκίνος: Ο τρόπος για τον εγκέφαλο, να λύνει τις εσωτερικές συγκρούσεις



Ο ατσαλένιος νόμος του καρκίνου που διατυπώθηκε από τον Ρίκε Γκέερτ Χάμερ είναι ο εξής: » Όλοι οι καρκίνοι προκαλούνται και ενεργοποιούνται από έντονες και βίαιες εσωτερικές συγκρούσεις που τις βιώνουμε χωρίς να τις εκφράζουμε. Η φύση της εσωτερικής σύγκρουσης καθορίζει την περιοχή του εγκεφάλου που θα πληγεί και το όργανο στο οποίο θα εντοπισθεί η ασθένεια».  Παρατήρησε λοιπόν ότι οι ασθενείς που είχαν καρκίνο των οστών, για παράδειγμα, είχαν όλοι βιώσει κάποιο σοκ, κάποιο στρες, κάποια έντονη και βίαιη (αιφνίδια) εσωτερική σύγκρουση κατά την οποία αισθάνθηκαν υποτιμημένοι. Επιπροσθέτως, παρατήρησε ότι σε όλους τους ασθενείς που είχαν προσβληθεί από τον ίδιο καρκίνο, είχε εμφανισθεί ένα σημάδι στην ίδια συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου τους. Έτσι, ανακάλυψε ότι σε κάθε τύπο στρες αντιστοιχούσε η ίδια συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου και το ίδιο συγκεκριμένο όργανο, πάντα το ίδιο.
Ο καρκίνος των οστών αντιστοιχεί στην εσωτερική σύγκρουση της υποτίμησης. Ο καρκίνος των πνευμόνων στη έντονο φόβο του θανάτου. Ο καρκίνος του αριστερού στήθους σε μια γυναίκα δεξιόχειρα, στη έντονη εσωτερική σύγκρουση σε σχέση με ένα παιδί (πραγματικό, εικονικό, φανταστικό ή συμβολικό). Ο καρκίνος του δεξιού στήθους σε μια δεξιόχειρα γυναίκα αντιστοιχεί σε εσωτερική σύγκρουση γενικά με τον σύντροφο (σε μια γυναίκα αριστερόχειρα, οι αντιστοιχίες αντιστρέφονται). Ο καρκίνος του προστάτη αντιστοιχεί στη σεξουαλική εσωτερική σύγκρουση (πραγματική ή συμβολική) σε σχέση με τα παιδιά ή τους απογόνους (ή την ικανότητα δημιουργίας). Και ούτω καθεξής, για όλους τους καρκίνους.
Αυτός ο νόμος έχει επιβεβαιωθεί εδώ και σχεδόν 20 χρόνια από εκατοντάδες θεραπευτές (εκπαιδευμένους από τον Χάμερ ή τους διαδόχους του), σε δεκάδες χιλιάδες ασθενείς, χωρίς εξαίρεση. Αυτό που είναι φανταστικό σε αυτήν την ανακάλυψη, είναι ότι ο μηχανισμός: «σύγκρουση – εγκέφαλος – όργανο» λειτουργεί και προς τις δύο κατευθύνσεις. Για να το πούμε και αλλιώς, όσο η εσωτερική σύγκρουση είναι ενεργή, η περιοχή του εγκεφάλου που δραστηριοποιείται δίνει διαταγή στη βιολογική διαδικασία να παραγάγει καρκινικά κύτταρα στο όργανο που διαλέχτηκε για να εκφράσει την ανισορροπία. Αντιθέτως, όταν το άτομο λύσει την εσωτερική του σύγκρουση (με οποιονδήποτε τρόπο και αν το κάνει αυτό) και βάλει τέλος στο έντονο στρες του, η ίδια περιοχή του εγκεφάλου αντιστρέφει το πρόγραμμα και δίνει αμέσως διαταγή στη βιολογική διαδικασία, να σταματήσει την παραγωγή καρκινικών κυττάρων και να καταστρέψει τον όγκο που έχει δημιουργηθεί στο όργανο.
Ο μύθος της Αλεπούς
Ας φανταστούμε ότι μια αλεπού δεν έχει καταφέρει να πιάσει την παραμικρή λεία εδώ και τρεις μέρες. Βρίσκεται σε κατάσταση μεγάλου στρες σχετικά με την σωματική της επιβίωση, όταν επιτέλους, καταφέρνει να αιχμαλωτίσει ένα μικρό κουνέλι που περνάει από εκεί. Τη στιγμή που ετοιμάζεται να το δαγκώσει, να το ξεσκίσει, να το φάει, η αλεπού ακούει έναν από τους χειρότερους εχθρούς της να πλησιάζει : τον κυνηγό. Και τώρα η αλεπού μας βρίσκεται σε τρομερό δίλημμα, ανάμεσα σε δύο απειλές : εάν φάει το γεύμα της, για να ικανοποιήσει την ανάγκη της για τροφή, κινδυνεύει να σκοτωθεί με την κοιλιά γεμάτη · εάν το σκάσει, αφήνοντας τη λεία της, κινδυνεύει ίσως να πεθάνει της πείνας λίγο αργότερα. Για να βγει από αυτό το δίλημμα, αποφασίζει να καταπιεί ολόκληρο το πόδι του κουνελιού και να φύγει μακριά.
Εκείνη την στιγμή, ένας άλλος κίνδυνος απειλεί την αλεπού : κινδυνεύει να πεθάνει από απόφραξη εντέρου, επειδή αυτό το ολόκληρο πόδι δεν μπορεί ούτε να ξανανεβεί από το στομάχι, ούτε να συνεχίσει τη διαδρομή του μέσα στο έντερο. Βρισκόμαστε, λέει ο Χάμερ, μπροστά σε μια έντονη και βίαιη εσωτερική σύγκρουση που σχετίζεται με την ανάγκη να χωνευτεί κάτι. Για να λύσει αυτό το πρόβλημα, ο εγκέφαλος ενεργοποιεί την τέλεια λύση που θα εξασφαλίσει την επιβίωση του ατόμου : ενεργοποιεί ένα πρόγραμμα παραγωγής πεπτικών υπερκυττάρων στα τοιχώματα του στομαχιού. Στόχος: η χώνεψη του ποδιού που έχει σφηνώσει στο στομάχι, να γίνει πέντε φορές πιο γρήγορα και πέντε φορές καλύτερα. Όσο ο στόχος δεν επιτυγχάνεται, ο εγκέφαλος συνεχίζει να διατάζει την παραγωγή αυτών των πεπτικών υπερκυττάρων που έχουν σαφώς ανώτερες επιδόσεις από τα κανονικά. Αλλά μόλις το πόδι χωνευθεί εντελώς, μια διαδικασία βιοανάδρασης ενημερώνει τον εγκέφαλο ότι ο στόχος έχει επιτευχθεί. Στη στιγμή ο εγκέφαλος βάζει τέλος στο πρόγραμμα της παραγωγής και δίνει διαταγή να εξαλειφθούν αυτά τα υπερκύτταρα, που θα απέβαιναν επικίνδυνα εάν παρέμεναν στο στομάχι. Μερικές ημέρες αργότερα, εάν ναρκώσουμε την αλεπού και εξετάσουμε τα τοιχώματα του στομαχιού της, θα μπορέσουμε να παρατηρήσουμε ουλές, μάρτυρες της πρόσφατης εξάλειψης των υπερκυττάρων.
Συμπέρασμα : χάρη σε αυτόν τον προγραμματισμό ,τον εγγεγραμμένο στη βιολογική διαδικασία εδώ και εκατομμύρια χρόνια, ο εγκέφαλος της αλεπούς διάλεξε την καλύτερη ανάμεσα σε όλες τις λύσεις, έτσι ώστε να εξασφαλίσει την επιβίωσή της. Τα υπερκύτταρα αυτά, είναι αυτό που κοινώς αποκαλούμε, καρκινικά κύτταρα του στομαχιού !
Έτσι, σύμφωνα με τους Χάμερ και Σαμπά, βάσει επαληθεύσεων που έγιναν στο εργαστήριο, αυτό που αποκαλούμε καρκινικό κύτταρο έχει τις ίδιες λειτουργίες με ένα κανονικό κύτταρο, αλλά με πολλαπλάσιες επιδόσεις. Ένα καρκινικό κύτταρο στομαχιού χωνεύει πολύ πιο γρήγορα και δυνατά από ένα κανονικό κύτταρο. Ένα καρκινικό κύτταρο παγκρέατος παράγει πολύ περισσότερη ινσουλίνη, ένα καρκινικό κύτταρο του στήθους παράγει πολύ περισσότερο γάλα, ένα καρκινικό κύτταρο πνεύμονα έχει πολύ μεγαλύτερη ικανότητα ανταλλαγής οξυγόνου αίματος, ένα καρκινικό κύτταρο νεφρού φιλτράρει σαφώς περισσότερο, κ.λπ..
Ας σημειώσουμε, ότι ο γιατρός Κλωντ Σαμπά (Claude Sabbah) γενίκευσε τις ανακαλύψεις του Χάμερ αποδεικνύοντας ότι όλες οι ασθένειες, όποιες και αν είναι αυτές (από την πιο καλοήθη ως την πιο σοβαρή), είναι αποτέλεσμα κάποιου σοκ ή στρες που το βιώσαμε χωρίς να το εκφράσουμε, και ενεργοποιούνται από τον εγκέφαλο, ως η τέλεια λύση για την εξασφάλιση της επιβίωσης.
Γιατί πεθαίνουμε από τις ασθένειές μας
Εάν ξαφνικά βρεθείτε όρθιος στο χείλος της χωρίς παραπέτο στέγης ενός 20όροφου κτιρίου, ο εγκέφαλός σας θα ερμηνεύσει αυτήν την κατάσταση ως πραγματικό κίνδυνο: θα ενεργοποιήσει μια σειρά φυσιολογικών αντιδράσεων και ανακλαστικών συμπεριφοράς (άνοδος του ποσοστού της αδρεναλίνης, επιτάχυνση του καρδιακού παλμού, άγχος, ίλιγγος, κ.λπ.). Εδώ, έχει επεξεργαστεί μια πραγματική πληροφορία ·
- Εάν, διαβάζοντας το παραπάνω παράδειγμα, φανταστήκατε τον εαυτό σας σ” αυτή τη θέση, πιθανώς ο εγκέφαλός σας να ενεργοποίησε τις ίδιες αντιδράσεις. Εντούτοις, δεν βρισκόσαστε πραγματικά σε κίνδυνο, αφού ήσασταν καθισμένος και διαβάζατε. Ο εγκέφαλός σας όμως επεξεργάστηκε μια φανταστική πληροφορία, σαν να ήταν πραγματική.
Εάν κατανοήσετε αυτό το παράδειγμα, θα καταλάβετε εύκολα ότι ό,τι λέμε, ό,τι σκεφτόμαστε εκλαμβάνεται από τον εγκέφαλό μας ως πραγματική πληροφορία, την οποία έχει υποχρέωση να επεξεργαστεί, ως υπερυπολογιστής. Έτσι εάν, μιλώντας για ένα φίλο, πείτε: » αυτό δεν θα του συγχωρήσω ποτέ. Δεν θα μπορέσω ποτέ να το χωνέψω «, και αυτή η φράση πραγματικά αντανακλά αυτό που έντονα αισθάνεστε, τότε ο εγκέφαλός σας θα λάβει αυτήν την συμβολική πληροφορία και θα την επεξεργαστεί σα να ήταν πραγματική. Εάν η σύγκρουση που βιώνετε στη σχέση σας με το άλλο άτομο είναι πολύ έντονη και δεν καταφέρνετε να εκφράσετε όλη τη δυσαρέσκεια που αισθάνεστε, είναι πολύ πιθανό ο εγκέφαλος να ξεκινήσει πρόγραμμα παραγωγής πεπτικών υπερκυττάρων (δηλαδή καρκινικών κυττάρων) για να χωνέψει αυτό που δεν μπορείτε να χωνέψετε…
Η διαφορά με την περίπτωση του ποδιού που σφήνωσε στο στομάχι της αλεπούς, είναι ότι εάν δεν συμφιλιωθείτε με τον φίλο σας, εάν παραμείνετε στις θέσεις σας, εάν δεν τον συγχωρέσετε, δεν θα μπορέσετε πράγματι ποτέ να χωνέψετε αυτό που σας έκανε. Κατά συνέπεια ο εγκέφαλός σας θα συνεχίζει να λαμβάνει το μήνυμα ότι κάτι δεν έχει ακόμη χωνευθεί. Και υπάκουα, θα συνεχίζει το πρόγραμμα της παραγωγής καρκινικών κυττάρων. Μαντεύετε τη συνέχεια : αργά ή γρήγορα, εξαιτίας της ανώμαλα υπερβολικής ικανότητας πέψης, θα αρχίσετε να αισθάνεστε πόνους, οι τροφές δεν θα χωνεύονται σωστά. Θα σας γίνει τότε διάγνωση καρκίνου του στομάχου, που οι γιατροί θα προσπαθήσουν να εξαφανίσουν με τα διάφορα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους.
Αλλά αρχίζετε να μαντεύετε αυτό που υπάρχει κίνδυνος να επακολουθήσει. Ακόμα και αν σας έκαναν ολική αφαίρεση στομάχου, ο εγκέφαλός σας θα συνέχιζε να δίνει την εντολή για την παραγωγή καρκινικών κυττάρων στην περιοχή του σώματος όπου βρισκόταν το στομάχι. Κάποιους μήνες αργότερα, οι γιατροί θα ανακάλυπταν αυτό που θα ονόμαζαν υποτροπή ή μετάσταση, ενώ αυτό δεν θα ήταν παρά η συνέχιση του προγράμματος που είχε ξεκινήσει ο εγκέφαλός σας, βασιζόμενος σε μια συμβολική πληροφορία σχετικά με την σύγκρουση που βιώσατε με κάποιο φίλο.
Για να πάμε ακόμη μακρύτερα, εάν σοκαριστείτε από την απαισιόδοξη διάγνωση του καρκινολόγου σας και αισθανθείτε μεγάλο φόβο θανάτου, ο εγκέφαλός σας θα αρχίσει καινούργιο πρόγραμμα παραγωγής υπερκυττάρων ,στον πνεύμονα, που αργότερα θα χαρακτηριστεί από τους γιατρούς καρκίνος του πνεύμονα. Και ούτω καθεξής, μέχρις ότου επέλθει ο θάνατος.
Πώς να προλάβουμε τις ασθένειες και πώς να τις θεραπεύσουμε;
Αυτό που πρέπει να συγκρατήσουμε από όλα αυτά είναι, ότι από τη μια, ο εγκέφαλος δε σφάλει ποτέ και από την άλλη, ότι αυτός είναι που ενεργοποιεί όλες τις «ασθένειες» έτσι ώστε να εγγυηθεί στο άτομο τις μεγαλύτερες πιθανότητες επιβίωσης. Είναι φανερό ότι το ενδιαφέρον μιας τέτοιας θεώρησης είναι τεράστιο. Πράγματι, για πρώτη φορά στην ιστορία της ιατρικής, καμιά πάθηση, καμιά ανισορροπία μας δεν οφείλεται στην τύχη. Όλα εκδηλώνονται σύμφωνα με τους αμετάβλητους νόμους της Βιολογίας των Ζωντανών Όντων, όπως λέει ο γιατρός Κλωντ Σαμπά.
Πώς, όμως, μπορείτε να τις προλαμβάνετε και να τις θεραπεύετε; Μαθαίνοντας τις βασικές αρχές της επικοινωνίας τις οποίες κάθε άνθρωπος θα έπρεπε να κατέχει : το να εκφράζει τις ανάγκες και τα συναισθήματά του, να τολμά να αντιπαρατίθεται στους άλλους (με σεβασμό βέβαια), να αναγνωρίζει και να δέχεται την πραγματικότητα όπως αυτή είναι, οι πράξεις του να είναι προσαρμοσμένες στην πραγματικότητα, να τελειώνει τις όποιες συναισθηματικές εκκρεμότητες έχει με τους άλλους, να συγχωρεί.
Ας πάρουμε αυτές τις αρχές μία μία, για να εξετάσουμε με ποιο τρόπο μπορούν να μας κάνουν να αποφύγουμε τις ασθένειες ή να μας θεραπεύσουν…
 - να εκφράζουμε τις ανάγκες μας:  Πολλές απογοητεύσεις, πολλές καταστάσεις στρες προέρχονται από το γεγονός ότι αφενός, λίγοι είναι οι άνθρωποι που γνωρίζουν συνειδητά τις αληθινές ανάγκες τους και αφετέρου, ακόμη πιο σπάνιοι είναι εκείνοι που έχουν την ικανότητα να τις εκφράσουν με κατάλληλο τρόπο. Συνεπώς, συσσωρεύουμε μίση και μνησικακίες, μένουμε μπλοκαρισμένοι σε αδιέξοδα. Αισθανόμαστε βέβαια ότι κάτι δεν μας ταιριάζει, αλλά δεν γνωρίζουμε πώς να ξεφύγουμε. Μας συμβαίνουν συχνά απαράδεκτα πράγματα. Εντούτοις τα δεχόμαστε, επειδή δεν γνωρίζουμε ούτε καν τα όριά μας, σχετικά με το τι θέλουμε και τι δεν θέλουμε, τι μπορούμε και τι δεν μπορούμε.
Το να ξαναμάθουμε να αναγνωρίζουμε τις ανάγκες μας και τα όριά μας για όσα δεν θέλουμε πια, το να είμαστε ικανοί να τα εκφράσουμε στους συνομιλητές μας, χωρίς να φοβόμαστε τις συνέπειες, αυτό είναι ένας από τους τρόπους που μπορεί να προλάβουν ή να θεραπεύσουν τις ασθένειες που προκαλούνται από τις ανθρώπινες εσωτερικές συγκρούσεις και τις απογοητεύσεις.
 - Να εκφράζουμε τα συναισθήματά μας: Το συναίσθημα μοιάζει με το σύμπτωμα. Είναι ο δείκτης του βαθμού ικανοποίησης ή μη ικανοποίησης των αναγκών μας. Μια ανάγκη μας ματαιώνεται· εμφανίζεται ένα δυσάρεστο συναίσθημα (θυμός, θλίψη, φόβος, κ.λπ.). Μια ανάγκη μας ικανοποιείται· ένα ευχάριστο συναίσθημα θα εκδηλωθεί (χαρά, ευχαρίστηση, κ.λπ.).
Δυστυχώς, η παιδεία μας μας έχει διδάξει, να αντιμετωπίζουμε τα συναισθήματά μας όπως η ιατρική αντιμετωπίζει τα συμπτώματα : να τα αρνούμαστε, να τα απορρίπτουμε, να τα εξαφανίζουμε. Με αυτό τον τρόπο στερούμαστε τα καλύτερα σημάδια, που έχουμε στη διάθεσή μας για να γνωρίζουμε με βεβαιότητα τι είναι καλό για μας και τι δεν είναι. Αυτή η άγνοιά μας μάς οδηγεί στην απογοήτευση, αφού μην έχοντας πια τους φωτεινούς δείκτες στον πίνακα ελέγχου, δεν ειδοποιούμαστε καν ότι μια ή περισσότερες ανάγκες μας ματαιώνονται. Σ” αυτό το σημείο ο εγκέφαλος παίρνει αναγκαστικά τα ηνία, για να εγγράψει στη βιολογική διαδικασία των οργάνων τις ίδιες πληροφορίες που μας είχαν δώσει τα συναισθήματα [θυμηθείτε : στο παράδειγμα με το αυτοκίνητο, εάν οι φωτεινοί δείκτες του πίνακα ελέγχου (τα συναισθήματα) δεν λειτουργούν πια ή δεν ληφθούν υπόψη, η βλάβη θα εκδηλωθεί στα όργανα της μηχανής (στα όργανα του σώματος)].
Το να ξαναμάθουμε λοιπόν να ακούμε τα συναισθήματά μας, να τα αναγνωρίζουμε και να τα δεχόμαστε, να τα ευχαριστούμε μάλιστα που επαγρυπνούν για μας, είναι ένας πρώτος σταθμός για να αποφεύγουμε τις καταστρεπτικές εσωτερικές συγκρούσεις και το στρες. Εάν, επιπλέον, μπορούμε να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας με τρόπο κατάλληλο, υπεύθυνα, χωρίς να αποδίδουμε στους άλλους την ευθύνη, θα μπορέσουμε πολύ γρήγορα να ξαναβρούμε την ισορροπία μας.
- Να τολμούμε τις αντιπαραθέσεις, με σεβασμό στους άλλους:
πόσες φορές, σε δύσκολες, τεταμένες, δυσάρεστες καταστάσεις, δεν συνέβη να μη τολμήσουμε να πούμε τα πράγματα στον άλλο, με σεβασμό, αλλά και σταθερά, με θάρρος ; Πόσες φορές δεν κατάπιαμε τα λόγια μας από φόβο μην προκαλέσουμε σύγκρουση ; Φοβόμαστε συχνά να πούμε δυσάρεστα πράγματα, επειδή πιστεύουμε ότι είναι προτιμότερο να διατηρούμε την ειρήνη ανάμεσα στους ανθρώπους. Όμως αυτή η ειρήνη είναι απατηλή, αφού μέσα μας μπορεί να γεννιέται ένα ισχυρό βίαιο συναίσθημα. Σημειώστε ότι ακόμη και ο υπολογισμός είναι λανθασμένος : θέλοντας να αποφύγουμε τη σύγκρουση, δεν λέμε αυτό που θα έπρεπε να ειπωθεί. Όμως, μην λέγοντας τίποτα, αυξάνουμε την αίσθηση απογοήτευσης και μνησικακίας μέσα μας, μέχρι που η κατάσταση γίνεται αφόρητη. Τότε, είτε ξεσπάμε βίαια πάνω στον άλλο, οπότε συμβαίνει αυτή η σύγκρουση και η ρήξη που ακριβώς θέλαμε να αποφύγουμε, είτε καταπίνουμε τα συναισθήματά μας για άλλη μια φορά, και τότε συμβαίνει ο καρκίνος ή η οξεία ασθένεια, που μας καλεί να εξετάσουμε προσεχτικά την ανισορροπία που έχουμε δημιουργήσει …
Το να τολμάμε την σύγκρουση, είναι το να μάθουμε να μιλάμε για τα πράγματα που μας ενοχλούν, ήρεμα, χωρίς υπεκφυγές. Το να μάθουμε να εκφράζουμε με ειλικρίνεια το τι μας συμβαίνει, είναι ο καλύτερος τρόπος για να φροντίζουμε τις σχέσεις μας με τους άλλους.
- Να αναγνωρίζουμε και να δεχόμαστε την πραγματικότητα όπως αυτή είναι: συχνά έχω παρατηρήσει, ότι πολλές ασθένειες ξεκινάνε όταν αρνούμαστε να δούμε μια κατάσταση, όταν της αντιστεκόμαστε, όταν δεν δεχόμαστε αυτό που μας συμβαίνει. Έτσι, μπορεί να μπούμε σε καταστάσεις εσωτερικής σύγκρουσης, αντίστασης, αυτοϋποτίμησης, απώλειας της ταυτότητας ή του χώρου κυριαρχίας μας. Και όσο περισσότερο μαχόμαστε την πραγματικότητα, τόσο περισσότερο ενισχύουμε την επιρροή της και τη δύναμή της πάνω μας, μέχρις ότου εξαντληθούμε.
Χωρίς να είμαστε καθόλου μοιρολάτρες (το θέμα δεν είναι να είμαστε ανθρώπινα ράκη που δέχονται τα πάντα χωρίς αντίδραση, αντιθέτως), το να δεχόμαστε την πραγματικότητα είναι το να τολμάμε να την κοιτάμε κατάματα, αντικειμενικά, χωρίς να κρίνουμε. Είναι επίσης το να αλλάξουμε τον τρόπο που βλέπουμε τα γεγονότα, θεωρώντας τα ούτε καλά, ούτε κακά : να θεωρούμε μάλλον ό,τι μας συμβαίνει σαν ευκαιρίες που μας προσφέρονται για να μάθουμε κάτι καινούργιο.
 Οι πράξεις μας να είναι προσαρμοσμένες στην πραγματικότητα : Ο Γιούνγκ επέμενε πολύ σε αυτό το σημείο. Πράγματι, δεν υπάρχει θεραπεία εάν δεν δράσουμε πραγματικά. Συχνά, μένουμε εγκλωβισμένοι στις εσωτερικές συγκρούσεις μας και τα στρες, επειδή δεν τολμάμε να δράσουμε. Ή ακόμα χειρότερα : επειδή νομίζουμε ότι αρκεί να συνειδητοποιήσουμε την αιτία του καρκίνου μας για να θεραπευθούμε. Λάθος. Όσοι πίστεψαν πως είναι έτσι, έχουν πεθάνει. Η δράση είναι ο μόνος τρόπος να δώσουμε στον εγκέφαλο την πληροφορία ότι η συγκρουσιακή κατάσταση τελείωσε. Ειδάλλως, το είδαμε παραπάνω, η ενεργοποίηση της ασθένειας δεν θα σταματήσει ποτέ.
 - Να τελειώνουμε τις όποιες συναισθηματικές εκκρεμότητες έχουμε με τους άλλους: αυτή η έννοια εκφράστηκε για πρώτη φορά από την Ελίζαμπεθ Κίμπλερ Ρος (Kübler-Ross), την ελβετίδα γιατρό που μετανάστευσε στις Η.Π.Α, από όπου ξεκίνησε η εφαρμογή της φροντίδας για την ανακούφιση των βαριά ασθενών, που σήμερα είναι διαδεδομένη σε ολόκληρο τον κόσμο. Έλεγε, ότι πολλοί ασθενείς, στο τέλος της ζωής τους, αισθανόντουσαν την απόλυτη ανάγκη να συμφιλιωθούν με αυτούς με τους οποίους είχαν έρθει σε ρήξη. Παρατήρησε χιλιάδες φορές, ότι μόλις αυτές οι εκκρεμείς υποθέσεις έκλειναν, οι ασθενείς πέθαιναν την ίδια νύχτα, νηφάλιοι και γαληνεμένοι.
Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να περιμένουμε το τέλος της ζωής μας, στο τελευταίο στάδιο μιας μακράς και επίπονης ασθένειας για να το κάνουμε αυτό. Από προσωπική εμπειρία ξέρω, ότι κλείνοντας ταχτικά τις εκκρεμείς υποθέσεις μου, με βοηθάει να διατηρώ την ισορροπία μου και να μην δημιουργώ άχρηστες και επιζήμιες πηγές άγχους.
 - Να συγχωρούμε: τέλος, τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, να συγχωρούμε. Όχι, να συγχωρήσουμε τον άλλο για το κακό που μπορεί να μας έχει κάνει, αλλά να συγχωρήσουμε τον εαυτό μας για τον πόνο που δεχτήκαμε να ζήσουμε τόσο καιρό, μέχρις ότου χαλαρώσουμε, μέχρις ότου εκφράσουμε στον άλλο τις ανάγκες και τα συναισθήματά μας, μέχρις ότου τολμήσουμε την αντιπαράθεση, μέχρις ότου, επιτέλους, αναγνωρίσουμε και δεχτούμε την πραγματικότητα, μέχρις ότου κλείσουμε τις εκκρεμότητές μας.
Όσο και αν μας εκπλήσσει, υπεύθυνοι για τα σοκ, τις εσωτερικές συγκρούσεις, το στρες μας, δεν είναι ποτέ οι άλλοι, ούτε τα γεγονότα. Ο τρόπος που δεχτήκαμε το γεγονός, ο τρόπος που το αντιληφθήκαμε, το ερμηνεύσαμε, το φιλτράραμε, αυτός είναι πάντα που γεννάει τον πόνο μας ή την χαρά μας. Δηλαδή, τελικά, με πολλή αγάπη, χιούμορ και ταπεινότητα, θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τον εαυτό μας για την ηλιθιότητά μας και να μας συγχωρήσουμε για το κακό που μας κάναμε.
Συμπεράσματα
Υπάρχει ένα καλό νέο: η ασθένεια δεν είναι μοιραία, δεν συμβαίνει ποτέ τυχαία. Που θέλει να πει, ότι αλλάζοντας τις συνήθειες συμπεριφοράς μας, τους τρόπους σκέψης μας, τη συναισθηματική ζωή μας, μπορούμε να εξαλείψουμε οριστικά την επήρεια των ασθενειών πάνω μας.
Αλλιώς, η ασθένεια θα παραμείνει για πολύ ακόμη στα χέρια γιατρών που έχουν εξουσία πάνω στη ζωή μας και το σώμα μας. Έχουμε τον κόσμο που μας αξίζει. Θα έχουμε τον κόσμο που δικαιούμαστε; Αυτό θα εξαρτηθεί από μας.
Πηγή : news247.gr