Κυριακή 3 Απριλίου 2016

ΣΑΛΟΣ ΣΤΑ ΟΥΚΡΑΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΑΠΟ ΤΡΕΛΑΜΕΝΟ ΔΡΑΠΕΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΑ

                      elefantas1
Ένας ελέφαντας τσίρκου που μεταφέρονταν από την Ουγγαρία στην Λευκορωσία έχει ξεφύγει και κατέφυγε στην Ουκρανία, σε μια προσπάθεια να αποφύγει την αγχωτική βόλτα
κατά μήκος των πολυσύχναστων δρόμων, είπε ένας οδηγός εταιρίας μεταφορών από την Λευκορωσία.
Ο Marquis, ένας 15χρονος αφρικανικός ελέφαντας, φορτώθηκε σε ένα φορτηγό στην Ουγγαρία την Τρίτη στο πλαίσιο προετοιμασίας για ένα ταξίδι στο Μινσκ πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, μια διαδρομή που περνά μέσω της Ουκρανίας.
Σύμβουλοι ζώων στην Ουγγαρία προειδοποίησαν τον οδηγό, που μάλλον λέγεται Αντρέι, ότι το ταξίδι με φορτηγό θα είναι το πρώτο που θα κάνει στη ζωή του ο ελέφαντας και θα μπορούσε να αποδειχθεί αγχωτικό, ανέφερε η έκθεση. Οι οδικές συνθήκες δεν βοήθησαν, δήλωσε ο Αντρέι.
"Οι δρόμοι στην ουκρανική επικράτεια είναι χάλια, με συνεχείς ανωμαλίες και λακκούβες. Το ζώο άρχισε να κάνει "ένα συγκεκριμένο θόρυβο" από το εσωτερικό της καμπίνας φορτίου, δίνοντας την εντύπωση ότι προσπαθούσε να βγει έξω. Έμοιαζε ότι η υπομονή του είχε επίσης εξαντληθεί," όπως λέει ο Αντρέι.
Όταν ο οδηγός σταμάτησε κοντά σε ένα συνοριακό σημείο ελέγχου, ο ελέφαντας γκρέμισε την πόρτα της καμπίνας και έφυγε τρέχοντας!
Ο Αντρέι πήγε σε ένα αστυνομικό τμήμα για να αναφέρετε ότι λείπει ο ελέφαντας - αλλά, αντίθετα, κλήθηκε να λάβει ένα αλκοτέστ και, μετά αφού αποδείχθηκε ότι ήταν νηφάλιος, κλήθηκε να γράψει μια έκθεση, η οποία θα διαβιβασθεί στις "αρμόδιες αρχές", ανέφερε η Transportal.
Στη συνέχεια, ο Αντρέι ζήτησε βοήθεια στο συνοριακό σημείο ελέγχου για τον εντοπισμό του ζώου, είπε. Μετά την ακρόαση της μακράς αφήγησης του οδηγού, οι συνοριοφύλακες ζήτησαν από τον Αντρέι να γράψει μια άλλη έκθεση.
"Αυτή η γραφειοκρατία απλά σκοτώνει" είπε ο οδηγός. "Προσπαθούσα να εξηγήσω ότι υπήρχε ένας ελέφαντας που περιφέρεται στο δάσος. Ένας νεαρός ελέφαντας που μπορεί να σπείρει τον όλεθρο είναι φοβερό. "
"Ζητούσα βοήθεια, αλλά σε απάντηση έπαιρνα είτε σιωπή, ή χαμόγελα», είπε.
Ένας αξιωματικός βάρδιας φύλαξης των συνόρων είπε:
"Έχουν ληφθεί μέτρα για να εντοπίσουμε το ζώο και μπορούμε να εγγυηθούμε ότι ο ελέφαντας δεν έχει διασχίσει τα ουκρανικά σύνορα".
Ένας εκπρόσωπος της μεταφορικής Yanstrong, η οποία μετέφερε τον ελέφαντα, είπε ότι αυτός ήταν ο πρώτος δραπέτης σε πολλά χρόνια λειτουργίας της εταιρείας.
"Είχαμε πρόσφατα μεταφέρει ζώα για ένα ουκρανικό τσίρκο, και όλα πήγαν ομαλά, και τώρα έχουμε μια κατάσταση όπως αυτή," όπως λέει ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι η εταιρεία είχε έρθει σε επαφή με το τσίρκο στην Ουγγαρία και με την ουκρανική διασυνοριακή υπηρεσία φρουράς "για να καταλάβουμε τι πρέπει να κάνουμε."

ΠΗΓΗ : http://www.prisonplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου