Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

ΗΠΑ: Χάκερ παραβίασαν προσωπικά δεδομένα του γενικού διευθυντή της Citibank ως αντίποινα για συλλήψεις Αγανακτισμένων

Η ομάδα χάκερ CabinCr3w, με εκδηλωμένη τη συμπάθεια για το κίνημα Occupy Wall Street, παραβίασε και κυκλοφόρησε προσωπικά δεδομένα του Chief Executive Officer της Citigroup, Vikram Pandit, ως αντίποινα για τη σύλληψη των διαδηλωτών που προσπάθησαν να κλείσουν τους λογαριασμούς Citibank που είχαν.



Η ομάδα συνδέεται με τη διάσημη ομάδα Anonymous και έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία που περιελάμβαναν αριθμούς κινητών τηλεφώνων και τηλεφώνων του γραφείου του Pandit, μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δύο διευθύνσεις κατοικίας, νομικές και οικονομικές πληροφορίες, αλλά και πληροφορίες για την οικογένειά του.

Οι Anonymous είχαν διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στη διάδοση του κινήματος των "Αγανακτισμένων" στην Αμερική, το οποίο ξεκίνησε στις 17 Σεπτεμβρίου. Ένα μήνα αργότερα, έχει εξαπλωθεί σε περισσότερες από 900 πόλεις σε όλο τον κόσμο, κυρίως μέσω της χρήσης του Twitter και άλλων κοινωνικών δικτύων.

«Κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων του Occupy Wall Street, οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς την Citibank για να αποσύρουν τα κεφάλαιά τους και να κλείσουν τους λογαριασμούς τους», έγραψαν οι CabinCr3w στο Tumblr τους. «Εκεί τους περίμενε ισχυρή αστυνομική παρουσία και τους συνέλαβε. Εμείς, ως Αμερικανοί πολίτες πρέπει να έχουμε πλήρη έλεγχο των χρημάτων μας και της ζωής μας. Όταν αυτό μας το στερεί κάποιος, τι άλλο μας απομένει; Έτσι, ο CEO της Citibank βρέθηκε στο στόχαστρό μας από μόνος του...».

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, μια μικρή ομάδα διαδηλωτών από το κίνημα μετέφερε τον αγώνα τους σε κατάστημα της Citibank στο κέντρο του Μανχάταν, όπου τα μέλη της προσπάθησαν να κλείσουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, ως πράξη διαμαρτυρίας. Σύμφωνα με την Wall Street Journal, 24 άτομα από την ομάδα συνελήφθησαν για εγκληματική καταπάτηση, αφού αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν το κατάστημα της τράπεζας.

Από την πλευρά του, ο Pandit έχει δηλώσει ότι ευχαρίστως θα συναντιόταν με έναν εκπρόσωπο του κινήματος των "Αγανακτισμένων", το οποίο κατηγορεί τον χρηματοπιστωτικό τομέα για την κακή οικονομία, και θα χρησιμοποιούσε την επιρροή του στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ, γιατί θεωρεί τις εν λόγω καταγγελίες "απολύτως κατανοητές".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου