Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Aλήθειες και ψέματα για την κλιματική αλλαγή

Η επιστημονική κοινότητα της Βρετανίας προχώρησε στην έκδοση νέου οδηγού, σχετικά με τις τελευταίες πληροφορίες, που υπάρχουν, για την υπερθέρμανση του πλανήτη, μέσω της οποίας τονίζει ότι δεν είναι -ακόμα- γνωστό πό πολύ θερμότερος μπορεί να γίνει ο πλανήτης.


Η Βασιλική Εταιρεία έχει κυκλοφορήσει νέο οδηγό, που περιγράφει το "καταφύγιο" από την απειλή της κλιματικής αλλαγής και της ανθρωπογενούς υπερθέρμανσης του πλανήτη. Η απόφαση για την επικαιροποίηση του επιστημονικού οδηγού, ήρθε μετά την καταγγελία 43 μελών ότι στις προηγούμενες εκδόσεις, παραλήφθηκε να αναφερθεί η γνώμη των σκεπτικιστών αλλαγής του κλίματος.

Ο νέος οδηγός λέγεται: «Αλλαγή του κλίματος: μια περίληψη της επιστήμης» και  παραδέχεται ότι σήμερα υπάρχουν σημαντικές «ασάφειες» σχετικά με την «επιστημονική συναίνεση», , που κρύβεται πίσω από την "ιερή", αλλά τεχνητή παγκόσμια θεωρία του πλανήτη, η οποία παραδέχεται ότι είναι αδύνατο να γνωρίζουμε πως και πόσο θα αλλάξει το κλίμα της Γης, στο μέλλον, και κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τα αποτελέσματα.
«Δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί ακριβώς πόσοη ζεστή θα επηρεάσει τη Γη ή πώς ακριβώς το κλίμα θα αλλάξει στο μέλλον, παρά μόνο να γίνει μια προσεκτική εκτίμηση των πιθανών αλλαγών και των σχετικών αβεβαιοτήτων», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ο οδηγός συνεχίζει δηλώνοντας: «Επί του παρόντος υπάρχει ανεπαρκής κατανόηση της ενισχυμένης τήξης και υποχώρησης των πάγων στη Γροιλανδία και τη Δυτική Ανταρκτική και δεν μπορεί να προβλεφθεί ακριβώς, ποιος θα είναι ο ρυθμός ανόδου της στάθμης της θάλασσας, η οποία παρατηρήθηκε, τον προηγούμενο αιώνα και η οποία θα προέλθει από τη δεδομένη αύξηση της θερμοκρασίας".

ΠΗΓΗ : www.liako.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου