Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

O μύθος " ότι η παγκοσμιοποίηση αποτελεί ευλογία για το μέλλον "

money-450Τα στοιχεία, που προκύπτουν, μέχρι στιγμής, για την αμερικανική οικονομία, δεν υποστηρίζουν το εγκώμιο της "Νέας Οικονομίας", που έπλεκαν οι οικονομολόγοι, καθώς αποτελούνταν από δήθεν χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες καινοτομίας και υπηρεσίες υψηλής τεχνολογίας.

Αυτή η οικονομία παίρνει τη θέση της παλιάς οικονομίας της βιομηχανίας και της μεταποίησης, η οποία θα χρειαζόταν την επανεκπαίδευση του εργατικού δυναμικού, προκειμένου να υπάρξει ένα υψηλότερο επίπεδο ευημερίας.

Παρά το ότι τα γεγονότα άλλα έδειχναν, οι οικονομολόγοι συνέχισαν τις θεωρίες πως η παγκοσμιοποίηση αποτελούσε ευλογία για το μέλλον.

Τα εκατομμύρια των ανέργων σήμερα, οι "φούσκες" των ακινήτων και των ενυπόθηκων δανείων υψηλού κινδύνου αποδεικνύουν ότι η αμερικανική οικονομία έχει αρχίσει να χάνει θέσεις εργασίας, για μια δεκαετία.
Η απώλεια των αμερικανικών θέσεων εργασίας και η συμπίεση του εισοδήματος των καταναλωτών από τους χαμηλούς μισθούς, η εξάλειψη της ζήτησης των καταναλωτών, ως κινητήριας δύναμης της οικονομίας είναι ο λόγος, που η επεκτατική νομισματική και δημοσιονομική πολιτική δεν έχει φέρει κανένα αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου