Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Θεατρικό έργο η ζωή του Α.Ωνάση

Κατάμεστη ήταν η αίθουσα του θεάτρου "Νοβέλο" στο Λονδίνο, χθες βράδυ, στην πρεμιέρα του θεατρικού έργου «Ωνάσης». Το έργο εστιάζει σε μια συγκεκριμένη περίοδο της ζωής του έλληνα κροίσου, από την ημέρα που γνώρισε την Τζάκλιν Κένεντυ στην πολυσυζητημένη κρουαζιέρα στο σκάφος του «Χριστίνα» το 1963, μέχρι τον θάνατο του σε νοσοκομείο στο Παρίσι.


img_39df0f1601fd5




Το σενάριο έχει γράψει ο αμερικανός θεατρικός συγγραφέας, Μάρτιν Σέρμαν και βασίζεται στο βιβλίο του Πίτερ Έβανς «Νέμεση». Τον ρόλο του Ωνάση υποδύεται ο βραβευμένος βρετανός ηθοποιός, Ρόμπερτ Λιντσαίη, τον ρόλο της Τζάκι Κένεντυ ερμηνεύει η Λύντια Λέοναρντ, η οποία έπαιξε τον ρόλο της Πολυξένης, δίπλα στην Βανέσα Ρεντγκραίηβ, στην αρχαία τραγωδία "Εκάβη", σε παράσταση στο θέατρο της Επιδαύρου, και στον ρόλο της Μαρίας Κάλλας η Άννα Φρανκολινι.

Στο σενάριο του Μάρτιν Σέρμαν αναφέρεται ότι ο Αριστοτέλης Ωνάσης είχε πληρώσει χιλιάδες δολάρια «προστασια» στους Παλαιστίνιους, για να μην κάνουν αεροπειρατείες σε αεροσκάφη της Ολυμπιακής Αεροπορίας, ότι βρίσκονταν σε συνεχή αντιπαλότητα με τον Ρόμπερτ Κένεντυ και ήταν βέβαιος ότι ο τραγικός θάνατος του γιου του, Αλέξανδρου, ήταν αποτέλεσμα σαμποτάζ και ενέργειας εκδίκησης εναντίον του.

Οι παραστάσεις του έργου θα τελειώσουν στις 5 Φεβρουάριου του 2011.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου