Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Συνεχίζουν εντονότερα τις κινητοποιήσεις οι ιδιοκτήτες φορτηγών δημιουργώντας χάος

Εγκλωβισμένοι σε Ασπρόπυργο και Μεταμόρφωση βρίσκονται από νωρίς το πρωί της Δευτέρας εκατοντάδες οδηγοί, εξαιτίας των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων Δημοσίας Χρήσης που επιχείρησαν το πρωί να κατευθυνθούν προς την Αθήνα, αλλά εμποδίστηκαν από τους αστυνομικούς.

Η Τροχαία εκτρέπει τους οδηγούς που κινούνται στην Αθηνών – Κορίνθου, στο ύψος του Ασπρόπυργου, μέσω της λεωφόρου Σχιστού. 











Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανώτατο συνδικαλιστικό στέλεχος της Ομοσπονδίας των Βυτιοφορέων, στις 5 το πρωί της Δευτέρας ελήφθη αιφνιδιαστική απόφαση να μετακινηθούν από το μπλόκο της Ελευσίνας δεκάδες βυτιοφόρα προς την Αθήνα για να πραγματοποιήσουν πορεία, με αποτέλεσμα – όπως χαρακτηριστικά είπε - «προς στιγμήν η αστυνομία πιάστηκε στον ύπνο».

Έως ότου σχηματιστεί το κομβόι των αυτοκινήτων, περιπολικά της τροχαίας και κλούβες των ΜΑΤ έκλεισαν το δρόμο, στο ύψος του Χαϊδαρίου και του Σκαραμαγκά, προκειμένου να ανακοπεί η πορεία των βυτιοφόρων. Αυτό, όμως, είχε ως συνέπεια να σχηματιστεί, σε λίγη ώρα, ουρά χιλιομέτρων από Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Οι επαγγελματίες δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τουλάχιστον έως την Τετάρτη, οπότε αναμένεται να ψηφιστεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών.

«Το εμπόριο βρίσκεται στον κλοιό των φορτηγών» δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος των Εμπόρων 
Βασίλης Κορκίδης. Όπως είπε, «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ελλείψεις σε βασικά προϊόντα, ωστόσο εάν οι αυτοκινητιστές επιμείνουν στις κινητοποιήσεις, είναι βέβαιο ότι σε 2-3 ημέρες θα υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις».
Στη Θεσσαλονίκη

Η συγκέντρωση φορτηγών συνεχίζεται περιφερειακά της Θεσσαλονίκης και κυρίως στα δυτικά της πόλης, καθώς σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, έχουν συγκεντρωθεί περίπου 300 φορτηγά στα ακόλουθα σημεία:

- Στο 7ο χλμ. παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας.

- Στα φανάρια της Λαχανογοράς στην περιφερειακή οδό της πόλης.

- Στο 30ο χλμ. της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Κατερίνης, στο ύψος του Ρομπόπουλου.

- Στα φανάρια του δημοτικού διαμερίσματος Γέφυρας επί της παλιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Βέροιας.

- Στους σηματοδότες του Αγίου Αθανασίου, στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Βέροιας.

- Στις πύλες 16 στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Τα φορτηγά παραμένουν δεξιά και αριστερά των δρόμων και οδικών κόμβων, χωρίς να δημιουργούν πρόβλημα στην κίνηση των οχημάτων.





ΠΗΓΗ : http://www.skai.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου