Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Κύριε Δήμαρχε, 1.000.000 ευρώ σε υπερωρίες ?

Κάθε άλλο παρά γήινες φαντάζουν οι υπερωρίες που καρπώνονται εργαζόμενοι στο Δήμο Αθηναίων. Σε μία περίοδο βαθύτατης οικονομικής ύφεσης, όπου οι πολίτες βλέπουν τους μισθούς τους να διαγράφουν πορεία ελεύθερης πτώσης και τα καταναλωτικά αγαθά να πραγματοποιούν αντιστρόφως ανάλογη πορεία, ο Δήμος Αθηναίων με τις… «ευλογίες» του Υπουργείου Εργασίας, «μοιράζει» υπερωρίες συνολικού κόστους 940.000 ευρώ!

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι από το ΦΕΚ που ακολουθεί, 391 εργαζόμενοι του Δήμου Αθηναίων με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου, λαμβάνουν έως 120 ώρες συνολικά ο καθένας, πλέον των νομίμων ορίων υπερωριακής απασχόλησης. Όλα αυτά με τη συγκατάθεση του τότε Υπουργού Εργασίας, Ανδρέα Λοβέρδου!
Με πρόχειρους υπολογισμούς, γίνεται αντιληπτό πως ο καθένας από τους 391 εργαζομένους δούλεψε επιπλέον 15 ημέρες (οκτάωρα) και για την εργασία του αυτή έχει λαμβάνειν 2.404 ζεστά και μετρητά ευρώ όταν η πολυσυζητημένη γενιά των 700 ευρώ (περασμένα μεγαλεία…) δεν αγγίζει αυτά τα χρήματα ούτε για πλάκα! Αν δεν είναι προκλητικές οι αμοιβές αυτές, τότε ποιες είναι; Το εισόδημα του συνταξιούχου που δούλευε μία ζωή και βλέπει το πορτοφόλι του να αδειάζει πριν καν ο μήνας δείξει «15»;
Και μη νομίζετε πως το παρακάτω ΦΕΚ είναι παλιό: 7 Σεπτεμβρίου 2010. Αυτοί είναι οι "κουτσουρεμένοι" μισθοί κάποιων υπαλλήλων:

Ακολουθεί σχετικό ΦΕΚ : 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου