Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Οι Αναπτυξιακοί Στόχοι της Χιλιετίας επί τάπητος στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ

Η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στις προσπάθειες για την καταπολέμηση της φτώχειας, της πείνας και των ασθενειών τίθεται επί τάπητος στη Σύνοδο Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας, που ξεκινά τη Δευτέρα στη Νέα Υόρκη με τη συμμετοχή ηγετών από όλο τον κόσμο.







Οι ηγέτες θα αναφερθούν στην επίτευξη των Στόχων της Χιλιετίας, κείμενο που υπεγράφη πριν από δέκα χρόνια και, μεταξύ άλλων, προβλέπει τη μείωση της φτώχεια στο μισό μέχρι το 2015.

«Η Σύνοδος θα αποτελέσει μια πολύ σημαντική ευκαιρία να διπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας, προκειμένου να επιτύχουμε τους στόχους μας» αναφέρει σε μήνυμά του ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν.

Η συνάντηση για τη συζήτηση των στόχων της χιλιετίας είναι κορυφαίο θέμα της ημερήσιας διάταξης, στο πλαίσιο του εβδομαδιαίου προγράμματος που περιλαμβάνει συναντήσεις σε επίπεδο ηγετών κρατών, ενώ η Γενική Συνέλευση ξεκινά την Πέμπτη.

Οι αξιωματούχοι του ΟΗΕ ασκούν πιέσεις προς τους ηγέτες να αξιοποιήσουν τις συναντήσεις για την επικύρωση δεκάδων διεθνών συμφωνιών, που ποικίλουν από την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μέχρι την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την προστασία της βιοποικιλότητας.

Πέρυσι, 64 κράτη επικύρωσαν 103 συνθήκες, αριθμός-ρεκόρ για τα τελευταία τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.





ΠΗΓΗ : Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου