Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Oι 12 αρχές διακυβέρνησης του Ιnternet

Η πρόταση παρουσιάστηκε στο Φόρουμ Διακυβέρνησης του Διαδικτύου, στη Λιθουανία, την περασμένη εβδομάδα περιγράφει τις "12 αρχές διακυβέρνησης του Ίντερνετ", στις οποίες περιλαμβάνεται η δέσμευση -από τις χώρες- για τη στήριξη των τεχνολογικών ιδρυμάτων που υποστηρίζουν τις υποδομές του Παγκόσμιου Ιστού.


Το σχέδιο νόμου έχει παρομοιαστεί με τη Διαστημικό Συνθήκη, η οποία υπεγράφη το 1967, η οποία δήλωνε ότι η εξερεύνηση του διαστήματος πρέπει να πραγματοποιείται προς όφελος όλων των εθνών και της εγγυημένης "ελεύθερης πρόσβασης, σε όλους τους τομείς των ουρανίων σωμάτων".
Σύμφωνα με τους προτεινόμενους όρους του νόμου, θα υπάρχει διασυνοριακή συνεργασία μεταξύ των χωρών για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση της ευπάθεια της ασφάλειας και την προστασία του δικτύου από πιθανές επιθέσεις στον κυβερνοχώρο ή την τρομοκρατία στον κυβερνοχώρο.

Θα διατηρηθούν το δικαιώματα στην ελευθερία της έκφρασης και του συνεταιρίζεσθαι, καθώς και η αρχή της καθαρής ουδετερότητας, κατά την οποία το σύνολο της κίνησης στο Διαδίκτυο υφίσταταιι ίση μεταχείριση σε όλο το δίκτυο.
Το όλο αυτό σχέδιο εκπονήθηκε, γιατί έχουν παρουσιαστεί πολλές κρούσματα, κατά τα οποία οι κυβερνήσεις των χωρών, είναι εκτεθειμένες, μέσα από το διαδίκτυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου